Geef baby’s met een beperking een beter leven

In China komt het vaak voor dat gehandicapte kinderen alleen worden gelaten. Zij worden opgevangen in grootschalige staatskindertehuizen. Met maar één medewerker op 30 kinderen is er nauwelijks persoonlijke aandacht en liefde.

Projectfoto ChinaStichting International China Concern (ICC) wil in de plaats In Sanmenxia een huis bouwen, waar 16 kinderen met een beperking kunnen worden opvangen. Ze willen laten zien dat deze opvang beter en anders kan. In het nieuwe huis krijgen de baby’s dan een eigen bedje, in tegenstelling tot de grote tehuizen, waar ze met gemiddeld vier kinderen in één wieg liggen. Gevolg is dat velen daardoor ondervoed raken, want de baby’s dienen zelf de fles vast te houden – als ze dat al lukt. Alleen de sterkste overleven.

Afleren om te huilen

Door onvoldoende hulpverleners hebben de meeste baby’s alleen menselijk contact bij het voeden en verschonen. De meeste baby’s hebben geleerd om niet meer te huilen, omdat ze zich realiseerden dat er niemand komt. Een totaal onwaardige en onmenselijke situatie. In het nieuwe huis, wil ICC samen met hun lokale partner Sanmenxia Social Welfare Centre liefdevolle, familie-achtige leefgroepen creëren, met 1 verzorger op 5 kinderen. Ook pleiten ze voor deelname aan het reguliere onderwijs en waar nodig, willen ze medische zorg bieden.

Project in het kort

Stigma stoppen

De partners willen hiermee het stigma wegnemen wat er is ten opzichte van kinderen met een beperking. Hiermee zorgen ze niet alleen dat deze kinderen een beter leven krijgen, maar willen ze ook voorkomen dat kinderen met een beperking in de toekomst nog zullen worden verlaten.

Helpt u met de realisatie van dit project? Alvast hartelijk dank voor uw donatie.

 

Projectfoto China 2

Dit project is in uitvoering

Home