Gelukkig gaat de meerderheid van de Ghanese kinderen naar school. Maar helaas ligt de nadruk in het onderwijs op het leren uit theorieboeken en het halen van examens. Leesboeken zijn bijna niet beschikbaar. Daar kan dit project een oplossing voor bieden, zodat meer kinderen lezen leuk vinden!

Oefenen met taal, en plezier krijgen in lezen zijn heel belangrijk voor de (taal)ontwikkeling van een kind. Leesboeken stimuleren taalvaardigheden en dragen bij aan leerprestaties in het algemeen. De Nederlandse organisatie Biblionef Nederland en Biblionef Ghana willen daarom acht bibliotheken bouwen en inrichten met boeken. “Hoe meer je leest hoe meer je kunt groeien”, zegt Wia Huisman van Biblionef.

Project in het kort

Lezen voor ieder kind, op 40 scholen

Wat daarvoor nodig is, is aanschaf van grond, bouw en inrichting van de bibliotheken, kopen van boeken en medewerkers vinden én trainen. In het gebied waar ze de bibliotheken willen bouwen, zijn 40 scholen die daar dan gebruik van kunnen maken! Daar zitten 18.000 leerlingen op.

Iedereen wil meehelpen

Lokale dorpshoofden en de overheid zullen worden betrokken bij het project. Ook willen de samenwerkende organisaties ouders vragen om bij te dragen, in de vorm van geld of hulp bij de bouw. Het plan is ook om studenten van de opleiding Information Studies aan de Universiteit van Ghana in te schakelen om de bibliotheek te helpen oprichten.

Help jij deze kinderen hun ontwikkeling te stimuleren, zodat zij meer toekomstmogelijkheden krijgen? Iedere donatie is belangrijk, ook die van jou.