Ondanks dat er in Kenia veel ontwikkeling is, zijn er nog steeds heel veel kinderen die niet naar school kunnen. Zo ook in het dorp Njoro. Daar staat een half afgebouwde middelbare school, omdat er geen geld is om hem af te maken.

Het schoolgebouw bestaat uit twee lokalen. Maar die zijn erg instabiel en daarmee onveilig. Bovendien is er maar plek voor 69 leerlingen, er staan er nog zo’n 181 kinderen te trappelen om naar school te gaan. Zij krijgen nu af en toe les onder een boom of tijdelijk afdakje, maar zitten voornamelijk thuis.

Project in het kort

Renovatieplan

Daar wil Wilde Ganzen samen met Stichting Elimu Mount Elgon en de lokale gemeenschap iets aan doen. Deze stichting heeft de afgelopen jaren veel projecten gedaan met Wilde Ganzen in het Chepchoina-gebied, waar dit dorpje ligt. “We hebben al veel kunnen verbeteren, maar er is nog steeds een hoop te doen”, zegt Ad Waijers van Elimu. “Het plan is daarom om de huidige klaslokalen te renoveren, twee nieuwe lokalen bij te bouwen, toiletten te installeren en stoelen te kopen.”

Toekomst

“Deze kinderen willen ook naar school, net als hun broertjes, zusjes, buurjongens, neefjes… Ieder kind verdient onderwijs!” Als de school gerenoveerd kan worden, is dat weer een belangrijke stap vooruit. Want het is de enige middelbare school in de buurt

Doe een gift voor onderwijs in dit kleine dorp!

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.