In het zuiden van Libanon is een groot vluchtelingenkamp, waar duizenden Palestijnen al zo’n zeventig jaar wonen. In het kamp is een fysiotherapiecentrum voor kinderen die speciale zorg nodig hebben. Het is in 1996 gebouwd en moet nodig worden opgeknapt. Ook is er een tekort aan nieuwe hulpmiddelen.

In Libanon is tegenwoordig één op de vijf inwoners een vluchteling. Veel daarvan zijn Palestijn, maar er is ook een enorme instroom aan vluchtelingen uit Syrië. Het vluchtelingenkamp Ain al-Hilweh in het zuiden van Libanon, kan het groeiende aantal inwoners niet aan. Er is een groot tekort aan voorzieningen voor mensen die bijzondere hulp nodig hebben, zoals chronisch zieken of mensen met een beperking.

Palestijnse vluchtelingen

De Palestijnse Vrouwen Unie in Libanon streeft niet alleen naar gelijke rechten voor mannen en vrouwen, maar wil ook de leefomstandigheden van de Palestijnse vluchtelingen verbeteren. De organisatie werkt samen met de Nederlandse stichting SPIN. Samen willen ze een fysiotherapiecentrum in het vluchtelingenkamp renoveren en verbeteren.

Project in het kort

In het kamp behandelt het centrum sinds 1996 meer dan 180 kinderen met een beperking. Ze krijgen er fysiotherapie en aangepaste hulpmiddelen. Het gebouw is door de jaren heen in verval geraakt. De muren zijn beschadigd, het dak en sanitaire voorzieningen zijn kapot. Ook het therapiebad moet gerenoveerd worden.

180 kinderen met een beperking

Wilt u kinderen met een beperking, die al hun hele leven in een vluchtelingenkamp wonen, helpen? Met uw steun kunnen we voor 180 kinderen het fysiotherapiecentrum opknappen en nieuwe hulpmiddelen aanschaffen, zoals massageapparatuur en aangepaste stoelen en tafels.

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.