Van dagloner naar gekwalificeerd aircomonteur

In India zoeken we financiering voor de uitbreiding van een succesvolle technische school, waar jaarlijks 200 jongeren een goede opleiding kunnen krijgen.

Veel jongeren in India stoppen na hun vijftiende jaar met het volgen van onderwijs. Zij hebben dan de onderbouw van het voortgezet onderwijs doorlopen en stappen niet over naar de bovenbouw. Ze behoren tot de groep mensen die onderaan de maatschappelijke ladder staat. Door discriminatie zijn hun kansen om verder te studeren minimaal. Ze hebben geen andere keuze dan aan het werk te gaan, om zo hun ouders te helpen het hele gezin te onderhouden.

De schoolverlaters hebben geen diploma en zijn nergens voor gekwalificeerd. Als ongeschoolde arbeidskrachten komen ze alleen maar in aanmerking voor de slecht betaalde banen. De lokale organisatie VTRC komt samen met de Nederlandse stichting Sari voor deze jongeren op.

Al een baan voordat studie is afgerond

Vijf jaar geleden heeft Wilde Ganzen samen met stichting Sari geholpen bij de bouw van een technische school bij de stad Madurai. VTRC heeft jongens en hun ouders overgehaald om toch verder onderwijs te volgen en een vak te leren. Op deze technische school Krupa voltooien nu elk jaar meer dan 50 jongens een opleiding als automonteur of elektricien. Nog voordat ze helemaal klaar zijn, hebben ze allemaal al een baan en ziet hun toekomst er een stuk zonniger uit!

Project in het kort

Uitbreiding met opleidingen waar je wat aan hebt

Er is erg veel belangstelling voor deze opleidingen en daarom wil de technische school graag uitbreiden met opleidingen tot lasser en aircomonteur, momenteel veelgevraagde beroepen. Er moeten praktijklokalen gebouwd worden voor deze twee nieuwe studies. Daarvoor is ter plaatse geen geld beschikbaar.

Help mee!

Voorkom dat 200 jongeren een armoedig bestaan als ongeschoold dagloner krijgen. We hebben 24.000 euro nodig om twee lokalen te bouwen en in te richten met stoelen en apparatuur voor lassen en aircomechanica. Help vandaag nog mee dit bedrag bij elkaar te krijgen!

Dit project is in uitvoering

Home