Bijna duizend leerlingen gaan er iedere week naartoe: de grote basisschool in het dorp Kalilombe. De school heeft een belangrijke regionale functie. Maar het gebouw is oud en vervallen. De lessen kunnen daardoor vaak niet doorgaan, tijdens het regenseizoen sowieso niet. Ook zijn de klaslokalen veel te vol en het ontbreekt aan opgeleide docenten.

Project in het kort

Het hele jaar les in veilige leeromgeving

De stichting Mirjam in Malawi wil daar graag iets aan doen. Voorzitter Wil van de Langenberg: “Nederland staat in de top 10 van rijkste landen ter wereld en Malawi in de top 10 van armste landen. Wij moeten en kunnen zo veel doen! In Malawi werken we al 15 jaar samen met het lokale bisdom, dat deze en een aantal andere scholen in het gebied steunt. Zo hebben we al mooie stappen kunnen zetten om de situatie daar te verbeteren. Onze slogan is: van mens tot mens, een aanpak die werkt! En zo is het.”

Projects Malawi p2015088Betere leeromgeving

Nu willen we het gebouw opknappen, zodat de lessen het hele jaar door kunnen gaan. En er is behoefte aan meer ruimte voor het grote aantal leerlingen, want momenteel is 80 kinderen in één lokaal geen uitzondering. Als we dat kunnen realiseren, wordt de leeromgeving veiliger en stabieler en gaat de kwaliteit van het onderwijs omhoog. En dat bepaalt de toekomst van de kinderen! Het Ministerie van Onderwijs heeft beloofd na de renovatie meer opgeleide leerkrachten naar de school te sturen. Een mooi vooruitzicht toch?”

Draag bij aan beter onderwijs in Kalilombe, je gift betekent heel veel voor deze kinderen.

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.