Het Holy Family Hospital, opgericht in 1948, is een groot ziekenhuis met een zeer belangrijke functie voor de omgeving. Lange tijd waren verschillende Nederlandse tropenartsen werkzaam in het ziekenhuis. Destijds had het ziekenhuis geen Ghanese dokters in dienst. Maar die situatie is inmiddels totaal anders. Maar het gebouw is wel aan renovatie toe.

Nu zijn er Ghanese studenten, co-assistenten, basisartsen en medical officers en ook Ghanese specialisten. Samen geven ze leiding aan het ziekenhuis, maar trainen ook Ghanese studenten en jonge artsen. Aan het ziekenhuis is een grote vroedvrouwenschool verbonden. Behalve leerling-verpleegkundigen en verloskundigen worden met name ook lokale artsen bijgeschoold en gesuperviseerd, zowel op de verloskamer, op de operatiekamer en in de kliniek. Na hun training in Berekum gaan deze verloskundigen en artsen werken op kleinere gezondheidsposten in meer afgelegen delen van Ghana.

Project in het kort

Hygiënische en veilige zorg voor moeder en kind

Dit is natuurlijk een hele mooie ontwikkeling voor de gezondheidszorg in Ghana, maar het ziekenhuis zelf kent één hele grote nood: al in 50 jaar is er geen onderhoud gepleegd. De moeder- en kind kliniek is zwaar verouderd, onhygiënisch en zelfs onveilig geworden. Het is er te klein, de vrouwen hebben geen enkele privacy en het is niet mogelijk adequate zorg te verlenen zoals reanimatie van pasgeborenen en foetale en moederlijke bewaking. Ook zijn de ruimten om goed les te geven aan deze zorgprofessionals onder de maat.

Renovatie

Het wordt hoog tijd dat de oudbouw wordt gerenoveerd, zodat er een toekomst bestendig gebouw zal ontstaan met goede faciliteiten, zowel voor de zwangere, de barende als haar pasgeboren kind. Maar ook om juist training en scholing te kunnen geven zodat anderen in Ghana daar van kunnen profiteren.

Wilde Ganzen steunt dit project van Stichting Berekum met een bedrag van €47.977. Als 650 donateurs dit project steunen met een bedrag van €6,15 per maand, kan de renovatie uitgevoerd worden. Elk ander bedrag is natuurlijk ook van harte welkom. Help je mee?

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.