In de hoofdstad van Congo ligt een wijk waar zestig procent van de kinderen niet naar school gaan! Dat zijn kinderen die nu op straat rondlopen en straks als ze volwassen zijn niet goed kunnen rekenen, de taal slecht beheersen en geen vak hebben geleerd. Hoe vinden ze een fatsoenlijke baan?

In de wijk Mangengenge in de hoofdstad Kinshasa staat een school voor basis- en middelbaar onderwijs. Hier kunnen 500 arme kinderen naartoe. De school bestaat tien jaar en kan alleen maar bestaan dankzij financiële bijdragen van ouders. Soms krijgt het schoolbestuur wat geld van de kerk of van andere organisaties. Maar ja, de ouders hebben het zelf ook niet breed en kunnen niet altijd de acht euro per maand ophoesten voor het onderwijs van hun kind. Hierdoor is de financiële basis van de school niet stabiel en is er geen geld voor grote investeringen.

De school is gerenoveerd

Het schoolgebouw was in slechte staat. De gebouwen waren vervallen, er waren geen goede toiletten en er was nauwelijks onderwijsmateriaal. Samen met de stichting Evangelische Kerk Rotterdam hebben we geld ingezameld om het gebouw te renoveren en dat is gelukt.

Er staan zestig nieuwe schoolbanken in de klassen en elk lokaal heeft een nieuw schoolbord. Nog belangrijker is dat de toiletten zijn gerenoveerd en de lokalen opgeknapt.

Namens de 500 kinderen van deze school: bedankt voor je bijdrage!

Project in het kort