In Tamil Nadu, in het zuiden van India, staat een school waar kinderen op hoog niveau onderwijs én in het Engels les krijgen. Dankzij steun van Wilde Ganzen en stichting Vrienden Ashram is er een nieuw lokaal bijgebouwd en zijn er computers aangeschaft.

Toen de school Alamelu Ammal Gurukula Ashram toestemming kreeg om ook op VWO-niveau (Grade XII in India) onderwijs te geven, ontstond er een probleem: er was te weinig ruimte om les te geven. Daar is nu verandering in gekomen! Er is een nieuw lokaal gebouwd, waar 35 leerlingen worden klaargestoomd voor de universiteit.

Project in het kort

Supertrots

Kinderen die naar deze school gaan komen vaak uit arme gezinnen. Je kunt je voorstellen hoe belangrijk deze school voor ze is. Ze krijgen de kans om genoeg kennis te vergaren om het ver te kunnen schoppen. Hun ouders zijn dan ook supertrots op hun slimme kinderen!

Naast de bouw van een extra lokaal is er ook geïnvesteerd in nieuwe schoolbanken en, heel belangrijk, in nieuwe computers. Waar kinderen thuis vaak nog geen computer hebben, kunnen ze nu op school leren om te gaan met moderne technieken en profiteren van alle mogelijkheden van het internet.

Slam dunk

Tenslotte is er ook een basketbalveld aangelegd. De school organiseert nu wedstrijden met andere scholen, zodat hun leerlingen nieuwe contacten kunnen leggen en hun sociale vaardigheden kunnen verbeteren.

Dankzij jouw steun is niet alleen deze school klaar voor de toekomst, maar bovenal krijgen elk jaar weer nieuwe kinderen uit arme gezinnen de kans om vooruit te komen in het leven en dromen waar te maken. Hartelijk dank daarvoor!