Het dak van een middelbare school in Cigugur op Java in Indonesië moest nodig vervangen worden. In de asbestplaten zaten gaten en scheuren en de houten kap vol houtwormen. Dit project is succesvol uitgevoerd: alle leerlingen hebben een droog en veilig dak boven hun hoofd.

Project in het kort

Deze MAVO is de enige middelbare school in de regio. Er gaan 255 leerlingen naartoe. Leerlingen die zonder deze school geen middelbaar onderwijs hadden kunnen krijgen.

Provisorisch was al eens geprobeerd het 45 jaar oude dak te repareren, maar het bestond uit gevaarlijke asbestplaten. Daarnaast was de houten kap waar het dak op rust, helemaal aangetast door houtworm.

Voor 19.000 euro is het hele dak nu vernieuwd. Voor dat bedrag is de oude kap verwijderd en is er een nieuwe lichtgewicht stalen constructie en dakbedekking voor in de plaats gekomen. Daarmee hoeft de school in ieder geval de komende tien jaar geen reparaties meer uit te voeren.

Blije leerlingen en leraren dus in Indonesië. Dank aan stichting Maasdriel Steunt Haar Missionarissen en aan onze donateurs die het benodigde bedrag bij elkaar wisten te krijgen. Samen hebben we het onderwijs voor 225 leerlingen weten te verbeteren!