In maart 2020 vroegen we jouw hulp bij de renovatie van het grootste ziekenhuis van Gambia. Er is heel hard gewerkt, waardoor dit project is geslaagd!

In Banjul staat het Edward Francis Small Teaching Hospital. In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, is dit het grootste ziekenhuis van Gambia, met 500 bedden. Vanuit het hele land en met name het dichtbevolkte westen komt men naar dit ziekenhuis. Het is gebouwd in 1890, onderhoud heeft sindsdien zeer beperkt plaatsgevonden en renovatie was dan ook dringend nodig. 

Al jaren geven we steun
Dit ziekenhuis is de enige instelling in Gambia waar op grotere schaal operaties worden uitgevoerd en waar de ‘gewone’ Gambiaan terecht kan. Al jaren heeft Wilde Ganzen zich samen met stichting Hart voor Gambia ingezet voor het opknappen en inrichten van het ziekenhuis. Zo hadden we eerder geld opgehaald voor de renovatie van de kleine operatiekamer en de chirurgische afdeling. Deze kamers zijn toen grondig vernieuwd. 

Belangrijke renovatie
Nu stond de laatste fase op de planning: de renovatie van de tweede operatiekamer en de personeelsruimte. En dat is gedaan. Het ziekenhuis heeft een gloednieuwe, grote operatiekamer. Ook is er een ruimte gekomen waar patiënten hun ogen kunnen laten behandelen. En er is een recoveryroom gekomen, om rustig bij te komen na een operatie.  

Het hoofd van de operatiekamers heeft een eigen kantoor gekregen en er zijn kleedkamers voor het medisch persoon gebouwd, met douches en toiletten. Voor het personeel is het er sowieso veel fijner om hun werk goed te doen. Er is nieuwe apparatuur gekocht, zoals lampen, tafels en anesthesieapparatuur. En de medewerkers hebben voortaan een eigen plek, waar ze elkaar kunnen ontmoeten.  

Ziekenhuis nu zelfstandig verder
Dankzij jouw donatie is de operatiezaal van dit ziekenhuis dus weer helemaal bij de tijd en is de hygiëne flink verbeterd. Daarmee sluiten we deze renovatieprojecten en gaat het ziekenhuis zelfstandig verder met het geven van goede zorg.  

Project in het kort