Na eerdere samenwerkingen die succesvol zijn afgerond, vraagt het belangrijkste ziekenhuis in de hoofdstad van Gambia nu jouw hulp bij de volgende fase van de renovatie van hun verouderde gebouw. 

In Banjul staat het Edward Francis Small Teaching Hospital. In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, is dit het grootste ziekenhuis van Gambia, met 500 bedden. Vanuit het hele land en met name het dichtbevolkte westen komt men naar dit ziekenhuis. Het is gebouwd in 1890, onderhoud heeft sindsdien zeer beperkt plaatsgevonden en renovatie is dan ook dringend nodig.

Project in het kort

Dit ziekenhuis is de enige instelling in Gambia waar op grotere schaal operaties worden uitgevoerd en waar de ‘gewone’ Gambiaan terecht kan. Al jaren zet Wilde Ganzen zich samen met stichting Hart voor Gambia in voor het opknappen en inrichten van het ziekenhuis. Zo hebben we eerder geld opgehaald voor de renovatie van de kleine operatiekamer en de chirurgische afdeling. Deze kamers zijn inmiddels grondig vernieuwd.

Belangrijke renovatie

Nu staat de volgens fase op de planning: de renovatie van de tweede operatiekamer en de personeelsruimte. Zo moet het tegelwerk nodig vervangen worden, het elektriciteitsnetwerk gemoderniseerd en sanitair vernieuwd. Allemaal zaken die belangrijk zijn om de hygiëne in het gebouw te verbeteren, waardoor infectiegevaar afneemt en de zorg verbeterd kan worden.

Help je mee om dit grote ziekenhuis in Gambia weer helemaal bij de tijd te krijgen? Met jouw steun kunnen ze in Gambia straks weer jaren vooruit.