In Guatemala hebben buurtbewoners in de stad Sacoj met steun uit Nederland een basisschool, een middelbare school en een technische vakschool opgericht. De buurtbewoners willen graag de vakschool uitbreiden, zodat ze op termijn financieel onafhankelijk kunnen worden van buitenlandse steun.

Project in het kort

Vakschool wil graag uitbreiden

Hoe meer leerlingen er naar de technische school kunnen, hoe meer lesgeld er binnenkomt. Dat geld kan de school goed gebruiken, want er is jaarlijks nog een behoorlijk tekort op de begroting. Dat wordt nu gelukkig aangevuld door de Nederlandse stichting Flor Ayuda, maar het bestuur van de technische school wil niet altijd blijven leunen op die steun. Daarom willen ze graag uitbreiden met twee klaslokalen, bestaande klaslokalen en de keuken van de koksopleiding renoveren, een laborantenopleiding starten en computers aanschaffen.

Zelf is de school al goed bezig om lokaal geld te verdienen. Zo is er een succesvol naaiatelier opgezet, waar uniformen gemaakt worden voor de eigen school en andere scholen, worden schoolboeken verkocht en is er een cateringproject.

Met diploma vinden veel jongeren een baan

Sinds de oprichting van de technische school in 2010 zijn al meer dan 500 studenten afgestudeerd. Zestig procent heeft direct een baan gevonden, waardoor honderden gezinnen nu een inkomen verdienen en uit de armoede kunnen komen. Ontzettend belangrijk en mooi nieuws, want de armoede in Sacoj en omgeving is groot.

Help jij mee om de wens van de vakschool mogelijk te maken? Met jouw steun kan de school straks meer opleidingen aanbieden en meer studenten aantrekken. Die jongeren hebben met een diploma op zak een goede kans op de arbeidsmarkt. Zo help je een hele buurt vooruit!