Op vier basisscholen in India werken de toiletten al lange tijd niet meer. Door gebrek aan water zijn de scholen elk jaar enkele maanden helemaal gesloten. Kortom: deze scholen moeten hoognodig geholpen worden! 

De vier scholen staan in het district Villupuram. De toilethokken zijn in slechte staat: muren brokkelen af, de deuren zijn kapot, septische putten gesloten en de potten zitten vol afval. Kinderen die moeten plassen, moeten dit in het open veld doen.  

Meisjes blijven thuis

Doordat er geen wateraansluiting is, kunnen de leerlingen ook geen handen wassen. Vooral voor meisjes is dit ontzettend vervelend. Als ze ongesteld zijn, durven ze uit schaamte niet naar school. Zo missen ze elke maand een paar dagen les.  

Nieuw sanitair en groentetuinen

Dit kan niet langer zo doorgaan. Daarom willen de scholen graag nieuw sanitair bouwen. Samen met de lokale organisatie Weaker Community Development Trust en Stichting Sari is het plan om bij elke school twee toiletten te bouwen en twee urinoirs. Ook komt er een wateraansluiting, zodat kinderen hun handen kunnen wassen. Die kranen zijn ook belangrijk voor de nieuwe groentetuinen die er aangelegd gaan worden. Dankzij irrigatie wordt een goede opbrengst voorspeld en krijgen de kinderen dagelijks een gezonde maaltijd.  

Trainingen over hygiëne Meisje in school in India

Help je mee? Met jouw bijdrage kunnen straks 226 kinderen weer optimaal gebruik van maken van het onderwijs in hun buurt. Kinderen die allemaal uit gezinnen komen van hardwerkende ouders die maar weinig verdienen. Met trainingen over hygiëne verbeteren we hun gezondheid en zorgen we ervoor dat ook meisjes weer elke dag naar school durven!  

 

Project in het kort