Door een tekort aan financiën stond de bouw van een basisschool in Gambia op een laag pitje. Met een kleine bijdrage hebben we samen dit project afgemaakt.

Wat waren ze blij in het dorp Aljamdu. Eindelijk kregen ze een eigen basisschool. Nu hoeven de kinderen niet meer kilometers te lopen door het hete zand en kunnen de moeders mooi een oogje in het zeil houden.

Geld was op

Twee organisaties, Action for Youth Africa en de Football Unlimited Netherlands Foundation, gingen vorig jaar voortvarend aan de slag met de bouw van zes lokalen. Maar helaas, de bouw liep vertraging op: het geld is op en door de coronacrisis ligt alles vrijwel stil. De dorpsbewoners, lokale overheid en de twee organisaties wilden niets liever dan de bouw zo snel mogelijk te kunnen voortzetten, zodat de kinderen weer naar hun eigen school kunnen.

Veilig drinkwater en een voedzame maaltijd

Daarom vroegen wij je hulp. Met jouw donatie hebben ze in Gambia de rest van de lokalen gebouwd, het van binnen betegeld, een keuken afgebouwd en een grote muur rondom het schoolterrein aangelegd. En wat mooi is: het project is in meerdere fases uitgevoerd, waarbij er hiervoor al veel is gebeurd. Zo was een snelle aanleg van een waterput met zonnepanelen cruciaal voor de bouw en het dorp, aangezien de oude put verderop in het dorp droog was komen te liggen. Daarna werd er gestart met de bouw van de hoogstnoodzakelijke schoolkeuken waardoor de school nu kan meedoen aan het World Food Program waarbij de kinderen dagelijks een warme maaltijd krijgen.

Door jouw hulp hebben we ervoor kunnen zorgen dat de school in een mum van tijd er gewoon staat! Ook is de overheid nu betrokken en zorgen ze dat er leraren naar de school komen. In de toekomst hoopt de school woningen te bouwen om het voor leraren nog aantrekkelijker te maken om er te komen werken.

Project in het kort