Door een tekort aan financiƫn staat de bouw van een basisschool in Gambia op een laag pitje. Met een kleine bijdrage kunnen we samen dit project afmaken.

Wat waren ze blij in het dorp Aljamdu. Eindelijk kregen ze een eigen basisschool. Nu hoefden de kinderen niet meer kilometers te lopen door het hete zand en konden de moeders mooi een oogje in het zeil houden.

Geld is op

Twee organisaties, Action for Youth Africa en de Football Unlimited Netherlands Foundation, gingen vorig jaar voortvarend aan de slag met de bouw van zes lokalen. Maar helaas, de bouw liep vertraging op: het geld is op en door de coronacrisis ligt alles vrijwel stil. De dorpsbewoners, lokale overheid en de twee organisaties willen niets liever dan de bouw zo snel mogelijk te kunnen voortzetten, zodat de kinderen straks naar hun eigen school kunnen.

Veilig drinkwater en een voedzame maaltijd

Daarom vragen wij je hulp. Met jouw donatie kunnen ze in Gambia de rest van de lokalen bouwen, het van binnen betegelen, een keuken afbouwen en een grote muur rondom het schoolterrein aanleggen. En wat mooi is: het project wordt in meerdere fases uitgevoerd, waarbij al veel is gebeurd. Zo was een snelle aanleg van een waterput met zonnepanelen cruciaal voor de bouw en het dorp, aangezien de oude put verderop in het dorp droog was komen te liggen. Daarna werd er gestart met de bouw van de hoogstnoodzakelijke schoolkeuken waardoor de school straks kan meedoen aan het World Food Program waarbij de kinderen dagelijks een warme maaltijd krijgen.

Help je mee om de school helemaal af te bouwen? In een mum van tijd kunnen we er voor zorgen dat die school er gewoon komt!

Project in het kort