200 kinderen op een school in Guatemala hebben een beter schoolgebouw en goede toiletten gekregen. Dank voor je steun!

In het zuidoosten van Guatemala, dichtbij de grens met El Salvador, ligt het dorp Tepe Nance. Deze naam verwijst naar de bomen die hier overal groeien en bloeien. De natuur is hier prachtig, maar het dorp ligt afgelegen: de dichtstbijzijnde stad is 30 kilometer verderop. De gezinnen leven van de verkoop van mais, bonen, jocote (een groente uit deze streek) en pompoenen.

Samen werken de families hard aan de verbetering van hun situatie. Onderwijs is een van de belangrijke oplossingen. In het dorp staat een basisschool waar 200 kinderen op zitten. Er waren slechts vier lokalen en twee toiletten die in slechte staat verkeren. De kinderen wilden daarom heel graag betere voorzieningen.

Duurzame materialen en gemakkelijk te onderhouden

AsociaciĂłn Constru Casa is een organisatie in Guatemala die zonder winstoogmerk de omstandigheden voor arme gezinnen wil verbeteren. Zij hebben twee nieuwe klaslokalen bij de school gebouwd, een kleine keuken en vier toiletten. Alles met duurzame materialen en gemakkelijk te onderhouden en schoon te houden.

Samen met stichting Kinderprojecten Guatemala hebben wij dit project mogelijk gemaakt. Maar het is vooral de gemeenschap zelf die actief heeft bijgedragen. De bouw begon in juni 2019 en werd in september datzelfde jaar succesvol afgerond.

Project in het kort