In de Tanzaniaanse stad Arusha woont een grote Masai gemeenschap die hun kinderen graag naar school ziet gaan. Maar, er is maar één middelbare school in de omgeving en niet genoeg ruimte voor iedereen. Bouw mee aan een middelbare school voor deze kinderen! 

In Ngabobo, een wijk in noordoostelijke stad Arusha, woont een gemeenschap van meer dan 10.000 Masai, een Oost-Afrikaans volk dat grotendeels een traditioneel, nomadisch bestaan leidt. De Tanzaniaanse stichting Africa Amini Alama (AAA) heeft de afgelopen jaren veel voorlichting gegeven in de gemeenschap over het belang van onderwijs voor kinderen. Inmiddels willen veel ouders graag dat hun kinderen onderwijs volgen en zijn er zes basisscholen in de omgeving, waar ieder jaar veertig leerlingen hun diploma halen.  

Niet genoeg scholen

Voor kinderen die verder willen leren is er maar één openbare middelbare school in de omgeving. Dit is niet genoeg en helaas kunnen veel families geen privaat vervolgonderwijs voor hun kinderen betalen. Vooral meisjes zijn hiervan de dupe. Met een groeiende hoeveelheid kinderen die de basisschool afrondt, is er dringende behoefte aan meer middelbare scholen. 

Zelfstandig bestaan

Met steun van de Nederlandse stichting Moving Mountains bouwt AAA samen met de gemeenschap aan een duurzame school in Ngabobo. Duurzaam omdat de school wordt voorzien van zonnepanelen, zodat het gebouw niet alleen een zo positief mogelijke impact heeft op de gemeenschap maar ook op de omgeving. Hier krijgen leerlingen toegang tot middelbaar onderwijs en leren zij over regeneratieve landbouw. Zo krijgen ze de nodige handvaten om een zelfstandig bestaan op te bouwen. 

De bouw van de school is goed op weg, maar er moet nog veel gebeuren voor het echt open kan, zoals het bouwen van een huis voor docenten en het aankleden van de klaslokalen. Om dit te realiseren is jouw steun hard nodig. Geef jij de kinderen van Ngabobo een zelfstandige en duurzame toekomst? 

 

Project in het kort