Vandaag gaan we naar Lesotho. De mensen van dit kleine land hechten hoge waarde aan onderwijs, maar de voorzieningen zijn vaak niet voldoende, waardoor jongeren moeilijk een beter bestaan op kunnen bouwen. De Semonkong High School geeft goed onderwijs en wil graag uitbreiden.

Afgelegen en in een bergachtig gebied gaan ruim 650 kinderen naar de Semonkong High School. Veel van hun ouders zijn werkeloos en hebben grote moeite het schoolgeld voor hun kinderen te betalen. De overheid betaalt gelukkig de salarissen van de leraren, maar geld voor nieuwe investeringen heeft de school niet.

Behoorlijk koud in de winter

En dat terwijl er grote behoefte is aan een hal om activiteiten en bijeenkomsten te organiseren. Nu doen ze dat vaak buiten, maar in de winter kan het in deze streek in de bergen behoorlijk koud worden.

Met de bouw van zo’n hal komt er ruimte voor de dagelijkse opening, het afnemen van examens, theater, sport en debatten. En natuurlijk voor grote bijeenkomsten waar alle leerlingen bij aanwezig moeten zijn, maar ook bijeenkomsten voor de ouders en leraren zelf.

Het hele dorp profiteert

Om extra geld te verdienen kan de toekomstige hal verhuurd worden voor bruiloften, begrafenissen en andere activiteiten in het dorp. Zo wordt Semonkong High School een complete school waar niet alleen de leerlingen uit arme gezinnen, maar het hele dorp van profiteert.

Wil jij dit onderwijsproject steunen? Maak dan vandaag nog een donatie aan ons over, dan zorgen wij dat de bouw van de hal snel kan beginnen.

Project in het kort