Een goedlopende ‘pre-school’ voor kleuters in Sri Lanka moet nodig uitgebreid worden, zodat meer kinderen goed voorbereid door kunnen stromen naar de basisschool. Help je mee?

In het dorp Talpe in Sri Lanka zijn de ouders echte aanpakkers. Grote tegenslagen, zoals de tsunami in 2004, kwamen ze te boven en een paar jaar geleden staken ze samen met de Sevalanka Foundation de handen uit de mouwen bij de bouw van een school voor hun kinderen tussen de vier en zes jaar.

Belangrijk voor vervolgonderwijs

Deze school is belangrijk, want zonder voorbereidend onderwijs is het voor kinderen in Sri Lanka moeilijk om de basisschool af te maken. Ze krijgen er computerles en bijvoorbeeld Engelse les, zodat ze straks gelijk goed mee kunnen doen op de basisschool. Bovendien is de school gratis. Met tachtig kinderen zit de school propvol. Er staan nu zelfs twintig kinderen op de wachtlijst.

Hoog tijd dus om de school uit te breiden. En opnieuw zijn de ouders bereid de schouders eronder te zetten. De bedoeling is om het oude gebouw waarin nu computerles wordt gegeven te slopen. Daarvoor in de plaats komt dan een nieuw gebouw met een bibliotheek, docentenkamer, sanitair en natuurlijk een computerlokaal.

Nu de financiering nog

Als dit project straks is afgerond, kunnen er meer kleuters naar school. Ook voldoet de school dan aan de normen van de overheid en kunnen ze in aanmerking komen voor financiering van de salarissen van de leerkrachten.

Aan de ouders zal het niet liggen. Die staan te popelen om dit project te laten slagen. Nu de financiering nog. Help je mee om samen met stichting Isuru Preschool Sri Lanka 27.000 euro binnen te halen? Dan kan de bouw snel van start gaan!

Project in het kort