De toekomst van 200 kinderen uit de laagste kaste in Nepal hebben we enorm kunnen verbeteren door het basisonderwijs te verlengen met voortgezet onderwijs. Met jouw steun is er een middelbare school gebouwd in het dorp Thali.

30 kilometer onder de Nepalese hoofdstad Kathmandu ligt Thali, een kleine gemeenschap van boeren. De bewoners behoren volgens de hindoeïstische cultuur tot de laagste kaste, waardoor ze weinig kansen krijgen en nauwelijks toegang tot onderwijs en gezondheidszorg. Om geld te verdienen werken ze als ingehuurde krachten bij landbouwprojecten. De kinderen gingen tot voor kort vaak niet naar school. Ze moesten thuis helpen in het huishouden of de ouders meehelpen op het land.

Een beter bestaan

Dat moest anders, vonden leiders uit de gemeenschap. Onderwijs is de enige kans voor kinderen om een beter bestaan te krijgen, vertellen zij de ouders.  Samen met Nepalese hulporganisaties en de Nederlandse organisatie Himalayan Care Hands wordt er daarom hard gewerkt aan beter onderwijs. De basisschool is gerestaureerd, de kwaliteit van de lessen is verbeterd en er is een voedsel- en kledingprogramma voor de kinderen opgezet.

Dit is er met jouw steun gedaan

De volgende stap was voortgezet onderwijs. Voor een totaalbedrag van iets meer dan 65.000 euro is er een school gebouwd van twee verdiepingen met acht lokalen. Alle voorgenomen activiteiten zijn uitgevoerd. Wel zorgde de coronapandemie voor vertraging. Nu kunnen kinderen drie jaar lang middelbaar onderwijs krijgen! Hierdoor nemen hun kansen op de arbeidsmarkt flink toe, is de gedachte. In de hoofdstad Kathmandu is de invloed van het kastesysteem aanzienlijk minder merkbaar, waardoor dit onderwijsproject de laatste grote horde wegneemt voor de kinderen uit Thali om door te stromen naar een beroepsopleiding. Een mooi resultaat waar jaarlijks 200 jongeren van profiteren.

Project in het kort