De toekomst van 200 kinderen uit de laagste kaste in Nepal kunnen we enorm verbeteren door het basisonderwijs te verlengen met voortgezet onderwijs. Daarom willen we een middelbare school bouwen in het dorp Thali. Jouw steun is hierbij nodig.

30 kilometer onder de Nepalese hoofdstad Kathmandu ligt Thali, een kleine gemeenschap van boeren. De bewoners behoren volgens de hindoeïstische cultuur tot de laagste kaste, waardoor ze weinig kansen krijgen en nauwelijks toegang tot onderwijs en gezondheidszorg. Om geld te verdienen werken ze als ingehuurde krachten bij landbouwprojecten. De kinderen gingen tot voor kort vaak niet naar school. Ze moesten thuis helpen in het huishouden of de ouders meehelpen op het land.

Project in het kort

Een beter bestaan

Dat moest anders, vonden leiders uit de gemeenschap. Onderwijs is de enige kans voor kinderen om een beter bestaan te krijgen, vertellen zij de ouders.  Samen met Nepalese hulporganisaties en de Nederlandse organisatie Himalayan Care Hands wordt er daarom hard gewerkt aan beter onderwijs. De basisschool is gerestaureerd, de kwaliteit van de lessen is verbeterd en er is een voedsel- en kledingprogramma voor de kinderen opgezet.

Meer kans op de arbeidsmarkt

De meeste kinderen gaan nu naar school. De volgende stap is voortgezet onderwijs. Als we er voor kunnen zorgen dat de kinderen drie jaar lang middelbaar onderwijs kunnen krijgen, nemen hun kansen op de arbeidsmarkt daarna flink toe, is de gedachte. In de hoofdstad Kathmandu is de invloed van het kastesysteem aanzienlijk minder merkbaar, waardoor dit onderwijsproject de laatste grote horde wegneemt voor de kinderen uit Thali om door te stromen naar een beroepsopleiding.

Met een donatie help je 200 jongeren uit de laagste kaste zich te emanciperen en geef je hen kwalitatief goed onderwijs waarmee ze klaargestoomd worden voor een betere toekomst.