Op de Durlstone Primary School in Zimbabwe is het gelukt om kinderen goed onderwijs te geven. Met hulp van Wilde Ganzen is de school gerenoveerd. Mugabe mag dan niet meer aan het roer staan, Zimbabwe kent nog steeds grote economische problemen. Toch gaat het op de Durlstone Primary School goed.

Bijna 1.000 kinderen komen er naar de Durlstone school en het slagingspercentage is 82 procent, ongekend hoog voor Zimbabwe. Na vele uitbreidingen was er nog een gebouw dat dringend vernieuwd moest worden. De fundering van drie klaslokalen was er slecht aan toe.

Project in het kort

Nieuw gebouw voor school

Wij hebben geld geworven voor renovatie, maar de onderwijsinspectie vond dat niet de beste optie en dus is er een nieuw gebouw neergezet. Een lokaal is speciaal voor kinderen met een beperking of met leerproblemen.

Digitaal onderwijs op school in Zimbabwe

We hebben ook een computerlokaal in kunnen richten. De meesters hebben les gekregen in digitaal onderwijs en geven hun kennis nu door aan de kinderen. Op het platteland van Zimbabwe hadden deze kinderen anders nooit geleerd hoe ze moet computers moeten werken. Extra belangrijk voor hun verdere ontwikkeling!

Alle uitgaven bleven binnen het budget. Iedereen die aan dit project heeft bijgedragen: bedankt voor je steun. Voor dit project werkte Wilde Ganzen samen de Nederlandse stichting Durlstone Foundation Zimbabwe.

Leraren krijgen computerles op school in Zimbabwe.
De leraren krijgen eerst computertraining.
Mensen krijgen computerles op een school in Zimbabwe
Computerles