In een wijk van de hoofdstad Kinshasa in de Democratische Republiek Congo willen de bewoners heel graag schoon drinkwater. Met de aanleg van een waterpomp komt deze wens uit.

In de wijk Lutendele in de miljoenenstad Kinshasa zijn er nauwelijks voorzieningen. Er is geen elektriciteit, er is geen ziekenhuis, er zijn nauwelijks goede scholen en er is geen toegang tot schoon drinkwater. In een grote buurtvergadering hebben de wijkbewoners aangegeven dat drinkwater eerste prioriteit heeft.

Grote waterambities

De lokale organisatie Fondation Missionnaire du Salut (MISA) heeft dan ook als ambitie om watervoorzieningen te realiseren in deze regio. Vanuit Nederland wordt de organisatie ondersteund door stichting MISA, opgericht door de Congolese Mamy Sawa Punge. Zij groeide op in Congo, maar woont inmiddels bijna dertig jaar in Nederland.

Schoon drinkwater voor 100 huishoudens

Met dit project wordt een waterpomp met watertoren aangelegd, zodat honderd huishoudens schoon drinkwater krijgen. Voor de ingebruikname van de pomp worden voorlichtingsbijeenkomsten georganiseerd in de gemeenschap over het gebruik. Een watercomité gaat de pomp beheren en onderhouden. Elk huishouden wordt een maandelijkse bijdrage gevraagd.

Dankzij deze waterpomp krijgt de gemeenschap van Lutendele eindelijk op loopafstand toegang tot schoon drinkwater. Een grote wens gaat daarmee in vervulling. Help je mee de gezondheid van rond de 700 mensen flink te verbeteren?

Project in het kort