Gemeenschappen in de Beninese plaats Siliko leven een geïsoleerd bestaan aan de rand van een vallei. Deze mensen moeten uren lopen om aan water te komen, wat vaak ook nog eens vervuild is door bestrijdingsmiddelen uit de landbouw. Help jij de bewoners van Siliko aan schoon water? 

Vier gemeenschappen in de Beninese plaats Siliko leven op de rand van een vallei. Ze zijn erg geïsoleerd en hebben geen toegang tot belangrijke voorzieningen, zoals schoon water en sanitair. Mensen moeten uren lopen om aan water te komen, wat vaak ook nog eens vervuild is door bestrijdingsmiddelen uit de katoenlandbouw. Dit maakt hun leven moeizaam en maakt hen kwetsbaar voor aan water gerelateerde ziektes. 

Schoon water, betere kansen

De Beninese Nederlander Alec Andounsa weet hoe het is om in armoede te leven. Vastberaden om te helpen, richtte Alec stichting Plan Futur Nederland op, die zich inzet voor betere kansen voor Beninese jongeren. Schoon water is hard nodig voor jongeren om zich te kunnen ontwikkelen. Daarom bouwde de stichting samen met de bevolking van Siliko een watertoren, zodat schoon water voor iedereen toegankelijk wordt. 

Waterleidingen

De watertoren staat. Maar, er zijn leidingen nodig, zodat het water naar de afgelegen gemeenschappen kan stromen. De aanleg helpt 1500 inwoners elke dag aan schoon water. Zij hoeven niet meer uren onderweg te zijn en lopen geen risico meer op voorkombare ziektes. Zo krijgen zij eindelijk de kans zichzelf te ontplooien en is er hoop op een betere toekomst.  

Uw steun is hard nodig voor het aanleggen van deze waterleidingen. Help jij de gemeenschappen van Siliko aan schoon water? 

Project in het kort