Mooi nieuws uit India. Met jouw bijdrage kon het Kurji Holy Family Hospital in Patna haar nieuwe Spoedeisende Hulp inrichten met bedden en apparatuur. Een levensreddend project!

In maart 2021 vroegen we jouw hulp voor dit ziekenhuis in de miljoenenstad Patna. Het gebouw is uit 1958 en de Spoedeisende Hulp was veel te klein en de apparatuur dringend aan modernisering toe. “Ze gebruiken van gaasjes de helft, knippen stukken van watten af en wegwerphandschoenen worden iedere keer uitgewassen en hergebruikt”, vertelde Clara van der Schoof toen. Zij zet zich met haar stichting Ananda Bhavan in voor dit ziekenhuis.

Zuster Juliana bekommert zich om de armen

Splinternieuwe medische spullen in India.
Splinternieuwe apparatuur!

“Onze oudste dochter is bij dit ziekenhuis te vondeling gelegd”, vertelt Clara. “We zijn er later op bezoek geweest en kregen van zuster Juliana een rondleiding.” Deze zuster is Juliana D’Cunha, nu de directrice van het ziekenhuis. Zij zet zich vol overtuiging en passie in voor de arme mensen die rondom het gebouw wonen.

De armoede hier is groot. “Baby’s zijn ondervoed, zwangere vrouwen hebben bloedarmoede, allemaal omdat ze te weinig voedingsstoffen krijgen”, vertelt Clara. “We zijn eens op een kerkhof geweest: Het merendeel was alleen maar graven van kleine kinderen. Vreselijk om te zien.”

Ziekenhuis financierde zelf de bouw

Voortvarend pakt zuster Juliana stapje voor stapje de modernisering van haar ziekenhuis aan. Toen Wilde Ganzen bij dit project betrokken raakte, was ze al begonnen met de bouw van een nieuwe Spoedeisende Hulp. Het ziekenhuis betaalde zelf de bouw, maar voor de inrichting was nog geen geld.

Bijna 60.000 euro ingezameld!

Met de grote inzet van stichting Ananda Bhavan en jullie bijdrage is het gelukt om 59.500 euro in te zamelen. Dit geld is onder andere besteed aan de aankoop van bedden, monitoren, ECG-apparatuur, een defibrillator en machines voor beademing. Ook kreeg de afdeling airconditioning.

Het resultaat: veel betere zorg

Dankzij deze apparatuur krijgen patiënten nu veel betere zorg, in een comfortabel bed met meer ruimte voor artsen en verpleegkundigen. Ook heeft het ziekenhuis nu een plek waar familie opgevangen kan worden, is er een apotheek die 24 uur per dag open is, een laboratorium voor onderzoek en een kantine voor het personeel.

Met jouw steun heeft het Kurji Holy Family Hospital nu een moderne Spoedeisende Hulp die voldoet aan alle standaarden, waardoor we levens redden. En ook belangrijk: arme mensen die hier worden opgenomen, hoeven niet te betalen als ze dat niet kunnen. Iedereen krijgt dezelfde goede zorg.

Hartelijk dank voor jouw bijdrage aan dit project!

Project in het kort