Om problemen als seksueel misbruik, alcoholisme en vroegtijdig stoppen met school aan te pakken, is het plan een gemeenschapscentrum te bouwen. Een veilige plek voor straatkinderen in Kaapverdië. 

Op het eiland Santo Antão in Kaapverdië is de armoede groot. De mannen werken voornamelijk in de landbouw en visserij en de vrouwen runnen het huishouden. De meerderheid van de bevolking is jong en heeft weinig toekomstperspectief. 

Kinderen zwerven op straat

Veel kinderen uit gebroken gezinnen zwerven op straat rond. Sommigen gaan naar school, maar gaan na schooltijd niet naar huis. Anderen zijn gestopt met school. Ze missen de motivatie of hun ouders kunnen het schoolgeld niet betalen.  

Deze kinderen lopen het risico misbruikt te worden. Ze komen op jonge leeftijd al in aanraking met alcohol en weten niet goed hoe ze moeten reageren als ze benaderd worden door de verkeerde personen.  

Gemeenschapscentrum

De katholieke kerk van Santo António das Pombas do Paul wil de gemeenschap helpen. Ze doen aan sociaal werk en proberen gezinnen weer op de juiste koers te brengen. Om dit project verder te verbeteren is de wens om een gemeenschapscentrum te bouwen.

Dit wordt een veilige plek voor naschoolse opvang van kinderen. Hier kunnen ze straks hun huiswerk maken en krijgen ze trainingen om weerbaarder te worden en beter om te gaan met problemen. 

Samen met Stichting Vrienden van Paúl vragen wij jouw hulp om dit gemeenschapscentrum van de grond te krijgen. Voor een bedrag van ruim 80.000 euro wordt er een nieuw gebouw neergezet inclusief sanitair en meubilair.  

Help je mee? Maak dan vandaag nog een donatie aan ons over!  

Project in het kort