In Mexico leven en werken veel kinderen op straat. Ze komen in aanraking met criminaliteit en geweld. Voor deze kinderen en hun ouders steunen we de bouw van een educatiecentrum.

Oaxaca is de op een na armste staat van Mexico. Bijna 70% van de mensen leeft hier in armoede. Ouders hebben vaak geen werk, waardoor de kinderen de straat op moeten om geld te verdienen. Ze verkopen spullen op straat, maken voorruiten schoon van wachtende auto’s, verkopen snoep bij cruiseschepen en doen de afwas bij restaurants.

Kwetsbare gezinnen

Deze gezinnen zijn enorm kwetsbaar. Ze kennen niemand die hen kan helpen om vooruit te komen. De kinderen gaan vaak niet naar school of doen het heel slecht in de klas. Lezen en schrijven is een probleem en ouders hebben niet de juiste kennis om hun kinderen te motiveren. Dat alles zorgt ervoor dat gezinnen nog verder afglijden.

Opkomen voor straatkinderen

CANICA is een Mexicaanse hulporganisatie die opkomt voor straatkinderen en hun families. Zij pakken armoede bij de wortel aan door kinderen onderwijs te geven en ouders hulp en ondersteuning. Ze vertellen mensen wat hun rechten zijn en brengen families bij elkaar, zodat ze elkaar kunnen steunen bij tegenslag.

Bouw educatiecentrum

Met dit project steunen we samen met Children of Mexico de bouw van een nieuw educatiecentrum met klaslokalen. 140 deelnemers, waarvan 90 kinderen en 50 moeders en vaders, kunnen zo deelnemen aan een lesprogramma van CANICA.

Help je mee om straatkinderen in Mexico een betere toekomst te geven? Doe dan vandaag nog een donatie aan dit project!

Project in het kort