De bevolking van Oekraïne is hard getroffen door de oorlog. De gezondheidszorg is ingestort en vooral ouderen die thuis hulp nodig hebben, moeten nu ondersteuning krijgen. Met dit project zetten we de eerste stap naar wederopbouw en verbeteren we de thuiszorg.

De regios Kharkiv en Kherson werden vorig jaar bezet door Russische troepen. Hevige gevechten veroorzaakten enorme schade aan de infrastructuur. Ziekenhuizen werd kapotgeschoten en er ontstonden grote medicijntekorten.

Mensen die konden vluchten, die deden dat. De achterblijvers waren vaak ouderen en mensen met chronische ziekten. Door stress en gebrek aan zorg, ging hun gezondheid flink achteruit.

Weer in handen van Oekraïne

De gebieden zijn nu weer in handen van Oekraïne. Het Oekraïense Wetenschappelijk en Praktisch Centrum voor Nood- en Rampengeneeskunde wil de zorg herstellen. Daar is ontzettend veel hulp bij nodig. Samen met Stichting Zeilen van Vrijheid steunt Wilde Ganzen de verbetering van de thuiszorg voor ouderen en chronisch zieken.

Levensreddende apparatuur

Hert plan is om twee doktersauto’s aan te schaffen en uit te rusten met levensreddende apparatuur en medische instrumenten. Op deze manier kunnen dokters mensen thuis onderzoeken, diagnoses stellen en eerste hulp verlenen. Ook kunnen patiënten hiermee naar een ziekenhuis gebracht worden.

Met dit project steun je de arme en oudere bevolking van Oekraïne in afgelegen gebieden op het platteland. Bied jij ze de helpende hand?

Project in het kort