De Rotary van Oudtshoorn in Zuid-Afrika heeft onlangs de bouw van de nieuwe Pierewiet Crèche in het dorpje Volmoed afgerond. Omdat de crèche nu al populair is, willen ze graag een derde lokaal bouwen met zonnepanelen en watertanks.

20 kilometer bij Oudtshoorn vandaan ligt in het zuiden van Zuid-Afrika het dorp Volmoed. De bevolking is er arm en ouders moeten beide werken om rond te komen. De kinderopvang was tot voor kort erg slecht en onveilig. Dat was reden voor sociaal betrokken ondernemers uit de buurt om een nieuwe crèche te bouwen. Als iedereen bijdraagt, kan er veel ontwikkeld worden ten goede van de kinderen en ouders, is hun motto.

Project in het kort

#gelukt

De de bouw is gelukt. Er staan twee lokalen, waar 40 kinderen opgevangen kunnen worden. Er is sanitair aangelegd en een keuken en om het gebouw staat een hek voor de veiligheid.

Kinderen op een crèche in Zuid Afrika.

Om nog meer kinderen op deze opvang toe te kunnen laten doen we graag een beroep op jou. We willen een derde lokaal bouwen, zodat nog eens 30 kinderen hier een mooie speelplek krijgen. Op het dak komen zonnepanelen, zodat de koelkast en de airco kosteloos kunnen draaien. In de groentetuin komen twee watertanks voor bewatering van de planten. De oogst wordt verwerkt in de maaltijden voor de kinderen. En boven de speelplaats komt een schaduwdoek, zodat de kinderen buiten kunnen spelen zonder te verbranden.

Een mooi plan, waar de Rotary in Zuid-Afrika zelf een bijdrage aan levert. Net als de Rotary van Alphen a/d Rijn en stichting Platform Stedenband Oudtshoorn ZA.

Een veilige plek voor 70 kinderen

Help je mee om de armste kinderen in Zuid-Afrika een veilige plek te geven waar ze kunnen spelen en een goede maaltijd krijgen?