In een van de armste regio’s in Ghana hebben twee jeugdvrienden, Hudu Fuseini en Tamimu Bance met hulp van Wilde Ganzen een school gebouwd. Hudu richtte Hadhakai Charitable & Contractors Foundation op. Tamimu ondersteunt hem vanuit Nederland met Vereniging Hadhakai. De school is een succes en heeft in de loop der jaren een kleuterklas, basis- en middelbare school opgezet. Nu hebben de vrienden vervolgopleidingen geïntroduceerd, zodat de leerlingen een goede kans maken op de banenmarkt.

De school biedt vanaf nu opleidingen aan die aansluiten op het werkaanbod in de omringende omgeving. Docenten voor de opleiding zijn gerekruteerd onder oud-leerlingen van de school. Zo zijn er opleidingen bijgekomen tot naaister, landbouwer, tegellegger, wever en houtbewerker- en ontwerper.

Goede basis voor de kinderen

Het project is een belangrijke vervolgstap voor de school. De kleuterklas, basis-en middelbare school lopen als een trein. ‘’De kinderen hebben hierdoor zo’n geweldige basis, waardoor een vervolgopleiding zeker gaat lukken’’, vertelt Hudu. Met de nieuwe opleidingen krijgen de kinderen op deze manier nóg meer kansen op een betere toekomst.

Vast inkomen voor de moeders

Met een eerder succesvol project, gesteund door Wilde Ganzen, zijn er bij de school een visvijver en meerdere tuinen aangelegd. De moeders van de schoolkinderen verbouwen hier groenten. Een deel is voor schoolmaaltijden, het overgebleven deel van de groente en vis wordt verkocht op de markt. Op deze manier hebben de vrouwen een vast inkomen. Met jouw donatie heeft de school naast het aanbieden van vakopleidingen ook deze groentetuinen kunnen uitbreiden met maïs en zwarte bonen én zijn ze kippen gaan houden. Al met al betekent dat extra inkomsten voor deze mooie school en de moeders.

Kippenziektes

De opstart van de kippenboerderij ging echter niet gemakkelijk. Er was veel tegenslag met ziektes onder de kippen. Gelukkig hebben ze dit opgelost, lopen de kippen nu vrolijk rond en leggen ze iedere dag een ei. Deze eieren worden gebruikt om maaltijden voor de kinderen mee te bereiden en deels voor de verkoop. Met de inkomsten kunnen ze een deel van het personeel van de school betalen. Een mooi resultaat!

Van het ingezamelde geld heeft de school ook nog een praktijkruimte weten te bouwen. De ruwbouw is nu klaar, maar een volgend project is nodig voor afbouw en inrichting.

Door de komst van de school hebben de kinderen in deze regio een prachtige kans gekregen om vooruit te komen in het leven. Door vakopleidingen te bieden wordt die kans op een betere toekomst nóg groter. Dank aan iedereen die mee heeft geholpen deze droom uit te laten komen.

Project in het kort