In Brazilië is een vakschool voor jongeren gebouwd en open! In 2016 vroegen wij onze donateurs mee te helpen bij de bouw van een vakschool in São João del Rei, in Brazilië. Het project is inmiddels klaar en dat betekent dat jaarlijks 100 kinderen en jongvolwassenen goed onderwijs krijgen.

De lokale organisatie in Brazilië heeft een groot gedeelte van de kosten zelf betaald en het gebouw is groter geworden dan eerst gepland. Er zijn nu vijf klaslokalen en een activiteitenruimte waar ook ’s avonds en in het weekend les wordt gegeven. Kinderen kunnen er terecht voor huiswerkondersteuning, sport en trainingen. Ook is er een winkel gebouwd, waarmee de lopende kosten van de school worden gefinancierd.
Vakschool Brazilië

Vakschool zorgt voor betere toekomst

Voorzitter Samuel van de Raa van stichting Nieuwe Generatie Brasil is erg trots op de nieuwe school. Zelf groeide hij op in de sloppenwijken van Brazilië. Zijn droom om kinderen op te vangen en onderwijs te geven, zodat  ze een betere toekomst op kunnen bouwen, is nu een grote stap dichterbij gekomen!

Met jouw steun kunnen nu jaarlijks meer dan 100 kinderen een vak leren. En met sport en trainingen krijgen deze kinderen meer zelfvertrouwen en krijgen ze de kans hun talenten zo goed mogelijk te benutten. Iedereen die aan dit project heeft bijdragen: hartelijk dank!

Vakschool Brazilië

Samuel van de Raa hield wekelijks een vlog bij over de bouw. Hier zie je de laatste bijdrage:

Project in het kort