Je kan moeilijk metaal bewerken als je geen gereedschap hebt. Deze populaire vakschool in Burkina Faso vroeg daarom steun voor de aankoop van gereedschap en werkmateriaal.

Met veel organisaties werkt Wilde Ganzen al jaren samen. Zo hebben we samen met Stichting De Gouwkamp de bouw mogelijk gemaakt van een opvang- en trainingscentrum voor tienermoeders, de renovatie van de afdeling chirurgie in een universiteitsziekenhuis en kon een kleuterschool verder met een extra klaslokaal en een waterpomp. 

Stichting De Gouwkamp is haar activiteiten aan het afbouwen, maar wilde zich voor dit project nog graag eenmaal inzetten. Want de succesvolle vakschool Laafi Ziiga had onze steun dringend nodig. 

Enorme vluchtelingenstroom

De school staat in de stad Koudougou in Burkina Faso. De stad wordt hoofdzakelijk bewoond door het Mossi-volk. Maar de laatste tijd wordt Koudougou overspoeld door een enorme vluchtelingenstroom. De situatie in Burkina Faso is namelijk verre van stabiel. Er is een politieke crisis en het land wordt geteisterd door aanvallen van extremistische groeperingen. Het aantal geweldsincidenten, overvallen en ontvoeringen is groot en veel mensen zoeken een veilig heenkomen. 

Betere toekomst voor jongeren

De vakschool draait gelukkig goed en biedt kansarme jongeren de hoop op een betere toekomst. De school biedt opleidingen metaalbewerking, houtbewerking, lassen en tweewielertechniek. Omdat de meeste jongeren op deze school naar de stad gekomen zijn zonder familie en geld, verblijven ze permanent op de school en krijgen ze een veilige slaapplek en eten. 

Aankoop van gereedschap en werkmateriaal

Dankzij jouw steun kon de school gereedschap en lesmateriaal aanschaffen, zodat de studenten daadwerkelijk kunnen leren werken met de materialen en de school een deel van de eindproducten kan verkopen voor extra inkomsten. Met dit extra geld kan dan weer nieuw lesmateriaal worden gekocht.

Jongeren bij hun zelfgemaakte houten krukjes

Oorspronkelijk was het ook het plan om gasflessen aan te schaffen. Die kreeg de school cadeau van een gulle gever, waardoor er geld overbleef. Dat is geïnvesteerd in extra hout voor de timmeropleiding.  

Bedankt voor je bijdrage!  

Project in het kort