Eindelijk een dokter in de buurt

De 15.000 inwoners van Sami-Madina in het noordoosten van Gambia hoeven niet meer vijftig kilometer te reizen als ze ziek of gewond zijn. Vorig jaar is met jouw hulp een kliniek in hun dorp gebouwd.

Project in het kort

  • Gambia
  • Hiermee zijn 2500 mensen geholpen
  • Goede gezondheid en welzijn
  • Totaal kosten van dit project € 43.800,00
  • Uitgezonden op 21/05/2017 11:55 NPO 2
  • Project nr. 2016.0812
Vrouwen die een paar jaar geleden in verwachting waren, kunnen zich de spanning nog goed herinneren: zal alles goed gaan bij de bevalling? Zal mijn kindje gezond geboren worden? Er was in die tijd maar 1 vroedvrouw in de wijde omtrek, die had het altijd superdruk en kon vaak niet gelijk komen als er wat mis was. En als er tijdens de bevalling complicaties waren, moest je uren reizen voor een dokter.

De bewoners vonden allemaal dat hun dorp nu toch echt een eigen medische post nodig had. Ze riepen de hulp in van een Gambiaanse organisatie die vaker klinieken heeft gebouwd. Die vroegen de Nederlandse stichting Steun & Opbouw Gambia en Wilde Ganzen om de bouw te financieren. In 2017 hebben wij jou gevraagd mee te helpen en in een paar maanden was het totale bedrag van 43.800 euro binnen.

Alles pico bello

Een pasgeboren baby slaapt in Zambia. De bouw van de kliniek is snel daarna begonnen en vorig jaar is de kliniek al open gegaan! Alles ziet er pico bello uit. Er werken twee verpleegkundigen, waarvan een bijna net zoveel kennis heeft als een arts. Hun salaris wordt door de overheid betaald en ze kunnen bij de kliniek wonen in huizen die speciaal voor de medewerkers gebouwd zijn.

Iedereen uit het dorp en de wijde omgeving is welkom. Wie een behandeling niet kan betalen, krijgt gratis hulp en alleen voor medicijnen moeten alle mensen een kleine bijdrage betalen.

Vrouwen die nu zwanger zijn, weten dat ze in goede handen zijn in hun kliniek. En voor wie toch met spoed naar een ziekenhuis moet heeft stichting Steun & Opbouw Gambia geregeld dat er altijd vervoer mogelijk is.

Iedereen die heeft bijgedragen aan dit project: hartelijk dank voor je steun!

Een nieuw gebouw voor zorg in Gambia.

Een vrouw met een pasgeboren baby in Gambia

Drie vrouwen met een pasgeboren baby op bed in Gambia.

Dit project is succesvol gerealiseerd

Home