De afgelopen jaren heeft Wilde Ganzen de renovatie en uitbreiding gesteund van de verlosafdeling van het Holy Family Hospital in Ghana. Nu de laatste bouwwerkzaamheden zijn afgerond, kunnen we spreken van een mooi resultaat!  

Een paar jaar geleden klopte het Holy Family Hospital bij ons aan voor hulp bij de renovatie van hun kraamkliniek. Samen met stichting Vrienden van Berekum en vele donateurs van Wilde Ganzen zijn alle projecten gelukt om de zorg voor moeder en baby’s flink te verbeteren. Het oude complex was inmiddels zeventig jaar oud. 

Er staat nu een nieuw gebouw met acht verloskamers en een kleine operatiekamer voor een eventuele keizersnede. Vrouwen kunnen er veilig bevallen in een vriendelijke omgeving, waar met hun waardigheid en privacy rekening wordt gehouden. Belangrijk is ook de onderwijsruimte voor trainingen voor de leerlingverloskundigen. Ook is er nu een couveuse afdeling en krijgen zwangere vrouwen er de nodige controles en voorlichting. 

Verbindingsstuk
Het allerlaatste projectplan draaide om de aanleg van een verbindingsstuk tussen het oude gebouw en de nieuwe vleugel. Tevens werden de laatste oude verloskamers verbouwd. Er staat nu een gebouw waar moeders en hun pasgeborenen, kundig, veilig en met respect worden verzorgd. 

Goede band met Nederland
Het Holy Family Hospital is een groot opleidingsziekenhuis in de plaats Berekum in Ghana. Vroeger werkten hier Nederlandse tropenartsen. Nu is de leiding in handen van Ghanese dokters. Maar nog altijd is er een goede band met Nederland via stichting Vrienden van Berekum. 

Het ziekenhuis is een goede leerplek voor dokters, verloskundigen en verpleegkundigen in opleiding. Na hun training komen velen van hen terecht in kleine gezondheidsposten in afgelegen delen van Ghana. Zo wordt kennis verspreid! 

Iedereen die heeft bijgedragen aan dit grote project: hartelijk dank voor je bijdrage! 

Project in het kort