Laatste fase van de renovatie en uitbreiding van de verlosafdeling van een ziekenhuis in Ghana. Alle puzzelstukjes worden verbonden door de bouw van een verbindingsstuk. Help je mee?

Een paar jaar geleden klopte het Holy Family Hospital bij ons aan voor hulp bij de renovatie van hun kraamkliniek. Samen met stichting Vrienden van Berekum en vele donateurs van Wilde Ganzen zijn de eerste twee fases gelukt om de zorg voor moeder en baby’s flink te verbeteren. Het oude complex was inmiddels zeventig jaar oud.

Er staat nu een nieuw gebouw met acht verloskamers en een kleine operatiekamer voor een eventuele keizersnede. Vrouwen kunnen er veilig bevallen in een vriendelijke omgeving, waar met hun waardigheid en privacy rekening wordt gehouden. Belangrijk is ook de onderwijsruimte voor trainingen voor de leerlingverloskundigen. Ook is er nu een couveuse afdeling en krijgen zwangere vrouwen er de nodige controles en voorlichting.

Verbindingsstuk

Nu komen we aan bij de laatste fase. Tussen het oude gebouw en de nieuwe vleugel moet nog een verbindingsstuk worden aangelegd. Tevens worden de laatste oude verloskamers verbouwd. Er ontstaat dan een gebouw waar moeders en hun pasgeborenen, kundig, veilig en met respect worden verzorgd.

Goede band met Nederland

Het Holy Family Hospital is een groot opleidingsziekenhuis in de plaats Berekum in Ghana. Vroeger werkten hier Nederlandse tropenartsen. Nu is de leiding in handen van Ghanese dokters. Maar nog altijd is er een goede band met Nederland via stichting Vrienden van Berekum.

Het ziekenhuis is een goede leerplek voor dokters, verloskundigen en verpleegkundigen in opleiding. Na hun training komen velen van hen terecht in kleine gezondheidsposten in afgelegen delen van Ghana. Zo wordt kennis verspreid!

De laatste puzzelstukjes

Met dit laatste project voltooien we de renovatie van de verlosafdeling en staat er in Ghana een prachtig en zeer functioneel complex voor optimale moeder- en kindzorg! Draag jij een laatste puzzelstukje bij in de vorm van een donatie?

Project in het kort