Het dak van een opvangcentrum voor kinderen met een meervoudige beperking in Paramaribo, is verrot en lekt. Helpt u mee 35 kinderen een veilige en schone plek te geven voor verzorging en begeleiding?

Mr. Huber was de eerste kinderrechter in Suriname die zich ontfermde over verwaarloosde kinderen en wezen. Al sinds 1985 zet de Mr. Huber Stichting zich iedere dag met hart en ziel in om de kinderen die haar zijn toevertrouwd, alle kansen te bieden die ze verdienen.

Enige opvang in Suriname

Bijna dertig jaar geleden is de stichting gestart met dagopvang van gehandicapte kinderen. Er wordt speciaal onderwijs gegeven, er is een technische dienst voor rolstoelen en speciale fietsen en het gebouw heeft een snoezelruimte, speelkamer en therapieruimte. Daarmee is de Mr. Huber Stichting de enige organisatie in Suriname die zich ontfermt over kinderen met een beperking.

Renovatie is broodnodig

Hun gebouw is nodig aan renovatie toe. Want uit een inspectie bleek dat het houten dak verrot is en door uitdroging zijn de balken kromgetrokken. Dit zorgt voor lekkages, waardoor nu ook de plafonds in het gebouw aan het rotten zijn.

Nieuw dak en verflaag

Om te voorkomen dat de lekkages erger worden en schimmels de gezondheid van de kinderen aantasten, is er nu actie nodig. Samen met de Nederlandse Stichting CaritaSu is het doel om de houten kapconstructie te vervangen, nieuwe plafonds aan te leggen en dakgoten te vernieuwen. Ook wordt het hele gebouw van een nieuwe verflaag voorzien.

Zorg jij er voor dat de 35 kinderen met een meervoudige beperking die hier dagelijks worden opgevangen, weer in een veilige en schone omgeving verzorgd en begeleid kunnen worden? Maak vandaag nog een donatie aan ons over!

Project in het kort