In Burkina Faso zijn mensen op de vlucht voor extremistisch geweld in het noorden van het land. In de rest van het land komen steeds meer mensen aan die geen onderdak, geen water en geen voedsel hebben. Met de aanleg van ecologische groentetuinen krijgen vluchtelingen de kans een inkomen te verdienen.

In Burkina Faso woedt al meer dan tien jaar een conflict tussen verschillende groepen. Al meer dan anderhalf miljoen mensen zijn op de vlucht geslagen voor het geweld. Zij zijn alles kwijtgeraakt: hun huis, hun vee en hun land…

Voor organisaties is het niet veilig meer

Ook voor partnerorganisaties is het niet meer veilig. Wilde Ganzen steunt al jaren het werk van Association Dagnal Roobe. Maar ook deze medewerkers hebben naar aanleiding van de zeer moeilijke en onveilige omstandigheden besloten hun activiteiten te verleggen naar andere delen van het land.

Groot tekort aan water

Op hun voor hun onbekende plek proberen vluchtelingen een nieuw bestaan op te bouwen. En dat is niet makkelijk. In de vluchtelingenkampen zijn de voorzieningen schaars. Water is er vaak nauwelijks aanwezig, waardoor mensen uren moeten wachten voor water om te koken, drinken en wassen.

Water voor twee groentetuinen en honderden vluchtelingen

Daarom brengen we graag dit belangrijke project onder je aandacht. Association Dagnal Roobe wil samen met Stichting Steun voor Oudalan een ecologische groentetuin voorzien van een waterpomp, zonnepanelen en waterbassins. Vluchtelingen die gebruik maken van deze tuin krijgen zaden en materiaal om in de tuin voedsel te produceren voor eigen gebruik en voor verkoop. In een dorp verderop is het plan om een algemene watervoorziening aan te leggen, zodat vluchtelingen en dorpelingen die daar wonen niet uren meer hoeven te lopen, op zoek naar drinkwater. Bovendien komt deze watervoorziening ook direct ten goede aan een groentetuin die hier al eerder is aangelegd.

Steun dit duurzame project, zodat de gezondheid van 600 vrouwen, mannen en kinderen verbeterd wordt en mensen schoolgeld en bijvoorbeeld medische kosten kunnen betalen. Maak je vandaag nog een donatie aan ons over?

Project in het kort

  • Hiermee help je 600 mensen
  • € 44.096
  • Burkina Faso
  • Geen honger
  • 2022.0261