Met voetbal krijgen kinderen niet alleen meer plezier in het leven, ze leren ook samenwerken, sluiten vriendschappen én doen het beter op school. Daarom steunen we opnieuw voetbalteams in arme wijken in Medellín, Colombia.

Medellín is de op een na grootste stad van Colombia, met ongeveer 3,5 miljoen inwoners. Veel kinderen in de buitenwijken hebben te maken met armoede, huiselijk geweld, verwaarlozing, misbruik en verslaving.

De problemen van straatkinderen

Deze kinderen worden door hun ouders helemaal niet aangemoedigd of uitgedaagd om hun leven te verbeteren. Zo herhaalt de geschiedenis zich en blijven de meeste kinderen in dezelfde armoede leven als hun ouders. Vaak komen ze op straat terecht, raken verslaafd, meisjes worden jong zwanger en stoppen met school.

Voetbalveld is groot succes

Fundación Caminos is een organisatie die opkomt voor deze kinderen en voetbal inzet om kinderen een veilige plek te bieden waar ze kunnen spelen en gemotiveerd worden om door te zetten. Wilde Ganzen heeft vorig jaar de aanleg van een nieuw sportveld gesteund. Dat was een groot succes. Kinderen bloeien op en gingen het beter doen op school.

Een veilige plek voor ontwikkeling

Ditmaal willen we een rotsig, zanderig en vuil veld omtoveren tot een veilig voetbalveld, waar kinderen onder toezicht kunnen sporten. En waar ze gestimuleerd worden om onderwijs te volgen en alles uit het leven te halen wat mogelijk is. Ook op andere plekken in arme buurten in Medellin wil de organisatie nieuwe voetbalteams opzetten en geschikte coaches aantrekken. Zo leren nog meer kinderen vaardigheden waarmee ze hun toekomstige levensdoelen kunnen bereiken.

Help je mee dit balletje te laten rollen?

Fundación Caminos biedt kinderen in Colombia een uitgebreid programma met pedagogische activiteiten, sport-, recreatieve en culturele activiteiten in een veilige omgeving. Tijdens deze activiteiten, maken ze de kinderen bewust dat zij verantwoordelijk zijn voor hun eigen toekomst.

Straatkinderen Medellín steunt de activiteiten van Fundación Caminos in Colombia op het gebied van sport, recreatie en cultuur.

Project in het kort