Voor arme gezinnen in Ecuador is het leven erg moeilijk. Vaak zijn kinderen de dupe van de machteloosheid van hun ouders. Met een nieuw driejarig project geven we ouders en hun kinderen hoop op een betere toekomst.

Armoede zorgt voor veel problemen. Ouders moeten alle zeilen bijzetten om te overleven. Het zorgt voor spanningen, machteloosheid en verdriet. In Ecuador is dat niet anders. Veel ouders zitten met de handen in het haar en weten door alle ellende niet goed hoe ze hun kinderen moeten opvoeden.

Frustraties bij ouders

Jammer genoeg kunnen deze ouders vaak niet terugvallen op sociaal hulpverleners. Ze hebben geen idee hoe ze om moeten gaan met hun frustraties, waardoor hun kinderen vaak te maken hebben met geweld en misbruik.

Gemeenschapscentrum voor ouders en hun kinderen

Om deze ouders een duwtje in de rug te geven, wil Stichting Danielle Children’s Fund een gemeenschapscentrum oprichten in de plaats Pifo. Dit wordt een plek waar mensen kunnen praten met hulpverleners en in contact komen met andere ouders. Zorgen worden hier gedeeld en de vaders en moeders krijgen er handvatten om thuis hun situatie te kunnen verbeteren.

Het plan is ook om de hele gemeenschap te betrekken bij het voorkomen van kindermishandeling. Er worden folders gemaakt over geweld en misbruik en zorgverleners trekken de buurt in om te kijken wat de thuissituaties zijn en waar behoefte aan is.

Kinderen denken zelf mee

Natuurlijk worden de kinderen zelf niet vergeten. Op een speelse manier worden hun ervaringen verzameld en wordt hen gevraagd hoe ze zelf behandeld willen worden en wat er gedaan moet worden om ze beter te beschermen.

Geweld, misbruik en andere problemen rond armoede verander je niet in een paar maanden. Daarom steunt Wilde Ganzen dit project drie jaar lang. Dit is het eerste jaar van dit project.

Geef ze weer een veilig thuis

Help je mee om ouders en hun kinderen de tools te geven om liefdevoller en krachtiger met elkaar om te gaan? Zo geven we kinderen weer een veilige plek om op te groeien. Daar hebben ze de rest van hun leven profijt van.

Project in het kort