In Mezezo, Ethiopië wonen achtduizend mensen. En die hadden tot voor kort met z’n allen maar één toilet beschikbaar. Ook was er geen schoon drinkwater. Dat is nu anders!

Toen Tefera en Etetu Zerfu hoorden over de situatie in de kleine stad Mezezo, kwamen ze in actie. Zelf zijn ze uit Ethiopië naar Nederland verhuisd. Etetu: “In 2009 verloren wij onze zoon Wondem. Ter ere van hem hebben we Stichting Wondem opgericht om mensen in arme omstandigheden een beter leven te geven. Dat is ook de reden waarom we geld in zijn gaan zamelen voor watervoorzieningen in Mezezo.”

Project in het kort

De infrastructuur is er slecht, er is nauwelijks onderwijs en behalve één wc in een hotel waren er geen toiletten. Het water in de waterbronnen zit vol bacteriën en parasieten. Vrouwen en kinderen moesten dagelijks uren lopen naar de rivier voor een paar emmers water.

Minder ziektes in Ethiopië

Met name kinderen hadden te lijden onder deze ongezonde situatie en hadden vaak ontstoken ogen en diarree. Ook de volwassenen waren veel ziek, waardoor ze niet goed voor hun kwetsbare kinderen konden zorgen. Vanwege hun gebrekkige gezondheid is werken moeilijk, dus geld voor kleding en eten hebben de inwoners nauwelijks.

Samen met de lokale organisatie Wondem Foundation zijn er watervoorzieningen aangelegd: er is nu een waterleidingnet, er zijn waterputten en pompen, wc’s en wasbakken. Met voldoende capaciteit voor de hele stad.

Met jouw steun hebben de achtduizend inwoners van Mezezo een gezonder leven. #gelukt!