Staat u er wel eens bij stil hoe vanzelfsprekend het is dat we water uit de kraan kunnen halen? Mama Samia uit Tanzania droomde er vaak over. Al was het maar ergens in het dorp, zolang ze maar niet meer hoefde te sjouwen met zware emmers van 20 liter per stuk.

In het afgelegen dorp Kifuruga in Tanzania hebben ze nog steeds geen waterleiding. Vrouwen en hun dochters lopen drie keer per week urenlang naar een bron in de bergen. Alleen daar is schoon water te vinden.

Tijd die ze liever anders besteden

De vrouwen willen dolgraag dat er een einde komt aan dit zware werk. De tijd die ze nu kwijt zijn aan water halen, besteden ze liever aan andere klussen. Bijvoorbeeld aan het opzetten van een winkeltje of de verkoop van de oogst uit hun groentetuin. Werk waar ze geld mee verdienen om hun kinderen een beter leven van te geven.

Meer kans om door te leren

Meisjes in het dorp kijken ook uit naar een waterleiding. Zij willen niet hetzelfde zware leven als hun moeder. Want als de meisjes meer tijd hebben, krijgen ze van hun vader vaker toestemming om door te leren.

Goedlopend winkeltje

In het dorp van Mama Samia kregen ze een paar jaar geleden een waterleiding. Op honderd meter van haar huis kwam een waterkraan waar het hele dorp aan mee had geholpen. Nooit meer hoeft ze uren te lopen met vele liters water. En inmiddels heeft ze een goedlopende winkel door de tijd die overbleef!

Gunt u dit de vrouwen van Kifuruga?

Wordt u hier ook zo enthousiast van? Wij gunnen dit de vrouwen en hun dochters in Kifuruga ook van harte! Helpt u ook mee? Met een gift van 30 euro geeft u één inwoner al toegang tot schoon water dicht bij huis. De vrouwen zullen u dankbaar zijn, het maakt voor hen zo’n groot verschil. Al vast dank!

Project in het kort