In het dorpje Lamin in Gambia is een waterpomp geplaatst voor een nieuw tuinbouwproject. De dorpsraad en bewoners van Lamin hebben het terrein klaargemaakt voor het project dat gesteund is door Wilde Ganzen en Stichting Kinderen van Lamin Village.

Waterpomp voor tuinbouwproject is geplaatst

Om tuinbouw te kunnen realiseren op deze plek is er een waterpomp geplaatst met een capaciteit van 16 m3 per uur. De pomp werkt op zonne-energie, die wordt geleverd door panelen die eveneens binnen het kader van dit project zijn geplaatst. Het water wordt via buizen getransporteerd naar en verdeeld over reservoirs, tappunten op het terrein.

Project in het kort

150 vrouwen willen meedoen met tuinbouwproject

Inmiddels hebben 150 vrouwen -vrouwen vormen de doelgroep voor dit project- een overeenkomst getekend voor de huur van een stukje grond waarop ze gewassen kunnen verbouwen. De installaties kunnen worden onderhouden met een deel van de opbrengst van de verhuur van de stukjes land. Het andere deel van de opbrengst wordt benut voor de scholen en kliniek in de directe omgeving.

Voor de vrouwen en hun gezinnen is direct de opbrengst van de groenten. Zodat het hele gezin gezonde maaltijden kan nuttigen.

Een mooi resultaat samen van de mensen van Lamin, Stichting Kinderen van Lamin Village en Wilde Ganzen!

Waterpomp voor tuinbouwproject in Gambia nov 2015