Een school voor kinderen met een beperking in India wilde graag een constante water- en stroomtoevoer voor hun moestuin en klaslokalen. Dat is nu geregeld!
In de regio Villupuram staat een school voor kinderen met een beperking. Bijzonder, want in India zijn maar weinig scholen voor kinderen met een handicap. Meestal worden ze thuisgehouden en schaamt men zich. Onderwijs, revalidatie en therapie is maar voor een kleine groep kinderen weggelegd.

Door droogte mislukken oogsten in de schoolmoestuin

Des te mooier is dat hier dus wel een school is waar kinderen met een beperking zich kunnen ontplooien. Elke dag krijgen de leerlingen naast les ook een voedzame maaltijd, gemaakt van groenten uit de eigen moestuin naast de school. Dit is erg belangrijk om ondervoeding tegen te gaan, want ze komen stuk voor stuk uit arme gezinnen.

Komen we gelijk bij het probleem: in deze regio is het ontzettend droog. Dat zorgt ervoor dat oogsten mislukken, waardoor er niet genoeg eten is voor de kinderen. De school wilde dan ook heel graag een waterpomp aanleggen, zodat er altijd genoeg water is voor irrigatie.

De stroom viel om de haverklap uit

En dan was er nog een tweede probleem. Je zal maar in de klas zitten en de stroom valt uit. In Nederland gebeurt het zelden. Op deze school om de haverklap. Erg vervelend, zeker als daardoor in warme ruimtes de ventilator stopt en computers niet meer werken.

Waterpomp en zonnepanelen

De grote wens was dan ook om naast een waterpomp zonnepanelen te kunnen kopen. De zon schijnt er rijkelijk, dus daarmee is het probleem van geen elektriciteit voorgoed verleden tijd. En het scheelt ook nog eens flink in de energiekosten.
52 kinderen met een beperking profiteren van dit project. Eind oktober 2020 vroegen we jouw steun hiervoor en ruim een half jaar later is dit project al gerealiseerd. De groentetuin staat rijkelijk in bloei en de energierekening is flink verlaagd. En dat mede dankzij de giften van onze donateurs.

Project in het kort