Honderd weeskinderen hebben in Burundi een fijn pleeggezin gevonden, mede dankzij jou!

“Er was een vrouw in ons dorp die tijdens de bevalling overleed. Haar man was er niet meer, dus waren haar zes kinderen in één klap wees.” Jean-Claude Karorero vergeet het nooit meer. Zelf vluchtte hij uit Burundi en richtte stichting Millennium Microprojects op. Hiermee hij zich in voor weeskinderen.

Project in het kort

Karorero: “Kinderen die hun ouders hebben verloren, worden in Burundi opgevangen in tehuizen of door familie. Wij geloven dat opvang bij familie het beste is voor de ontwikkeling van het kind, daarom ondersteunen we de wezen en de gezinnen die hen opvangen.”

De grote impact van hiv/aids in Burundi

Met steun van Wilde Ganzen en de inzet van IBAZA Imfura (onze lokale partner in Burundi), hebben nu honderd weeskinderen een pleeggezin gevonden. Deze kinderen zijn vaak wees geworden, doordat hun ouders overleden zijn aan aids. Zelf zijn ze vaak ook besmet met het hiv-virus. De nieuw gevormde gezinnen worden ondersteund met psychologische hulp, schoolmaterialen en -uniformen, studiebegeleiding, een hiv-test of behandeling, juridische ondersteuning en hulp bij landbouw en ondernemerschap om meer inkomen te genereren.

“Aangezien de pleeggezinnen meestal straatarm zijn, hebben ze twee geiten gekregen”, vertelt Karorero. “Ook kregen de families aardappelzaden voor een goede oogst.”

Iedereen die heeft bijgedragen aan dit project: bedankt voor je hulp! #gelukt!