Patiënten én personeel blij met uitbreiding ziekenhuis

Tweehonderd ernstig zieke patiënten per jaar kunnen met jouw hulp verzorgd worden in de nieuwe High Dependency Unit van het Mulanje Mission ziekenhuis in Malawi. Hier krijgen ze specialistische zorg die voorheen in de omgeving niet aanwezig was.

Een arts in Malawi checkt de hartslag van een pasgeboren baby.In het verleden moesten ernstig zieke patiënten naar een ziekenhuis in een andere stad vervoerd worden. Alleen daar was de specialistische hulp en de juiste apparatuur beschikbaar. Vaak was de reis een hachelijke onderneming. Nu hoeft dat niet meer. Het ziekenhuis behandelt meer ernstig zieke mensen zelf. Sinds de opening eind 2018 zijn dat er al honderden.

Niet alleen voor de patiënten is de nieuwe zorgafdeling een vooruitgang, het personeel is er ook erg blij mee. Zij hebben extra training gekregen en halen merkbaar meer voldoening uit hun werk. Het blijft alleen wel problematisch om genoeg personeel te vinden om de High Dependency Unit draaiende te kunnen houden. Dat probleem van een tekort aan zorgpersoneel kennen we in Nederland en speelt dus in grote mate ook in Malawi.

In 2020 helpt Wilde Ganzen het ziekenhuis bij een volgend project: de renovatie van de kinderafdeling en de wandelpaden rondom het ziekenhuis.

Dit project is succesvol gerealiseerd

Home