In Nepal komen door gebrek aan goede zorg veel gezondheidsproblemen voor onder kinderen. Hierdoor missen zij kostbare schooluren, halen ze slechtere cijfers en hebben ze minder kans op een mooie toekomst. Met gezondheidszorg op school verbeter jij hun toekomst! 

In Nepal is 40% van de bevolking kind. Onderwijs is daarom van groot belang voor de toekomst van de Nepalese samenleving. Helaas komen er door gebrek aan goede zorg veel voorkombare gezondheidsproblemen voor. Vooral arme kinderen zijn kwetsbaar en missen door ziekte kostbare schooluren. Zo hebben zij minder kansen om zich te ontwikkelen.  

Zorg op school

Stichting Nepal zet zich al meer dan dertig jaar in voor kinderen en kwetsbaren in de Nepalese samenleving, door onderwijs en gezondheidszorg voor hen te verbeteren. Samen met de Nepalese ontwikkelingsorganisatie DIRDC startte Stichting Nepal een project om op 15 openbare scholen in en rondom de West-Nepalese gemeente Baglung zorg beschikbaar te stellen. Hiermee krijgen 7500 leerlingen toegang tot zorg die zij misschien al langere tijd nodig hebben. Sommige kinderen kunnen dan voor het eerst naar de tandarts of krijgen eindelijk een bril, waardoor een nieuwe wereld voor ze opengaat.  

Bouwen aan een mooie toekomst

Door deze zorg op school verbetert voor al deze 7500 kinderen niet alleen hun gezondheid, maar zijn we er ook van overtuigd dat hun prestaties verbeteren. Wie lekker in zijn vel zit scoort hogere cijfers! Dit project dient daarmee ook als voorbeeld voor andere scholen in de verre omgeving. Zo maken we écht een verschil

Om dit mooie project te realiseren, is jouw hulp hard nodig. Draag je bij aan betere gezondheidszorg en onderwijs voor de schoolkinderen van Baglung? 

Project in het kort