Organisaties in Vietnam hebben de handen ineengeslagen, waardoor duizenden kinderen met een beperking onderzocht worden en waar mogelijk geopereerd. Ontzettend belangrijk voor kinderen die tot nu toe vaak verwaarloosd worden.

In Vietnam is het lastig om kinderen met een beperking goed te helpen. Mensen wonen in afgelegen dorpen die moeilijk te bereiken zijn en de onwetendheid onder de bevolking is groot. Daarnaast is er een tekort aan zorgmiddelen. 

Goede doelen in Vietnam komen in actie

De overheid doet het wat kan, maar Vietnam is groot en ondanks een groeiende economie lukt het niet om alle problemen tegelijk aan te pakken. Daar kunnen kinderen met een beperking natuurlijk niet op wachten, dus kwamen verschillende Vietnamese organisaties in actie. Zo is er Direct Support for Disabled Children (Center II), een klein goed doel in Vietnam dat ervoor zorgt dat kinderen met lichamelijke gebreken worden opgespoord, behandeld en eventueel geopereerd. En dan heb je nog Child Surgery Vietnam, die organiseert projecten om kinderen met een beperking te opereren. 

Ouders kunnen zorg niet betalen

Samen bieden ze hulp bieden aan kinderen in de provincies Dien Bien, Ha Giang, Son La en Lang Son, in het noorden van het land. Dit gebied is straatarm. Kinderen krijgen hier nauwelijks hulp, omdat hun ouders de zorg niet kunnen betalen en omdat er simpelweg geen klinieken zijn om deze kinderen te helpen. 

Dankzij jou kunnen zorgverleners aan de slag

Het doel is om jaarlijks meer dan 2.000 kinderen te onderzoeken en te opereren. Dankzij jouw bijdrage kunnen zij nu aan de slag! Mooi is dat de overheid van Vietnam een steentje bijdraagt, waardoor de kosten gedeeld kunnen worden. De bedoeling is dat de overheid straks de verantwoordelijkheid helemaal overneemt, zodat op termijn alle kosten door de overheid betaald worden. 

Kwaliteit van leven wordt stukken beter

Met dit project helpen we kinderen met aangeboren afwijkingen die anders nooit door een dokter onderzocht zouden worden. Met goede zorg wordt de kwaliteit van leven van deze kinderen zoveel beter! Bijkomend voordeel is dat lokale artsen leren hoe ze deze operaties moeten uitvoeren en ontstaat er ook veel meer begrip voor de problemen waar kinderen met een beperking mee kampen. Bedankt voor je hulp!  

 

Project in het kort