Organisaties in Vietnam slaan de handen ineen en komen met een plan om duizenden kinderen met een beperking te onderzoeken en waar mogelijk te opereren. Ontzettend belangrijk voor kinderen die tot nu toe vaak verwaarloosd worden.

In Vietnam is het lastig om kinderen met een beperking goed te helpen. Mensen wonen in afgelegen dorpen die moeilijk te bereiken zijn en de onwetendheid onder de bevolking is groot. Daarnaast is er een tekort aan zorgmiddelen.

Goede doelen in Vietnam komen in actie

De overheid doet het wat kan, maar Vietnam is groot en ondanks een groeiende economie lukt het niet om alle problemen tegelijk aan te pakken. Daar kunnen kinderen met een beperking natuurlijk niet op wachten, dus komen verschillende Vietnamese organisaties in actie. Zo is er Direct Support for Disabled Children (Center II), een klein goed doel in Vietnam dat er voor zorgt dat kinderen met lichamelijke gebreken worden opgespoord, behandeld en eventueel geopereerd. En dan heb je nog Child Surgery Vietnam, die organiseert projecten om kinderen met een beperking te opereren.

Samen willen ze hulp bieden aan kinderen in de provincies Dien Bien, Ha Giang, Son La en Lang Son, in het noorden van het land. Dit gebied is straatarm. Kinderen krijgen hier nauwelijks hulp, omdat hun ouders de zorg niet kunnen betalen en omdat er simpelweg geen klinieken zijn om deze kinderen te helpen.

Het doel is om jaarlijks meer dan 2.000 kinderen te onderzoeken en te opereren. Daar is veel geld voor nodig. Gelukkig draagt de overheid van Vietnam een steentje bij, waardoor de kosten gedeeld kunnen worden. Als het project is opgezet neemt de overheid helemaal de verantwoordelijkheid over, zodat op termijn alle kosten door de overheid betaald worden.

Kwaliteit van leven wordt stukken beter

Met dit project helpen we kinderen met aangeboren afwijkingen die anders nooit door een dokter onderzocht zouden worden. Met goede zorg wordt de kwaliteit van leven van deze kinderen zoveel beter! Bijkomend voordeel is dat lokale artsen leren hoe ze deze operaties moeten uitvoeren en ontstaat er ook veel meer begrip voor de problemen waar kinderen met een beperking mee kampen.

Steun jij dit mooie project? Samen kunnen we duizenden kinderen een veel betere toekomst bieden!