Veel weduwen van Srebrenica komen op leeftijd. Sommigen zijn hulpbehoevend, allemaal dragen een diepe pijn en een groot trauma met zich mee. Laten we samen helpen deze vrouwen een warm thuis te geven.

Dit jaar is het 25 jaar geleden dat de veilig geachte enclave Srebrenica werd ingenomen en meer dan achtduizend mannen en jongens vanaf 14 jaar werden gescheiden van hun moeders en vrouwen en vervolgens gedood. Sindsdien doet Stichting Proplan er alles aan zowel de kinderen in Bosnië als de moeders en weduwen die nog steeds in barre omstandigheden leven, te helpen.

Een beter thuis

De meest recente droom van de stichting en samenwerkingspartner IFS Emmaus is goed op weg gerealiseerd te worden: een zorgcentrum voor de weduwen van Srebrenica. Wilde Ganzen helpt mee om het zorgcentrum klimaatneutraal te bouwen.

In het zorgcentrum krijgen vrouwen die niet meer voor zichzelf kunnen zorgen een beter thuis. Dit is een groot project, opgedeeld i​n verschillende fases. Zo is de bouw van een huisartsenpost al uitgevoerd en is de bouw van het complex zelf, met appartementen voor 38 bewoners, nu in uitvoering.

Uniek voor Bosnië: warmwaterpompen

Wij vragen je steun om warmwaterpompen aan te leggen. Op drie plekken wordt op grote diepte naar heet water geboord. Met dit water wordt straks het zorgcentrum verwarmd. In Nederland een techniek die al regelmatig wordt toegepast, voor Bosnië is dit uniek.

Met dit project steun je de toepassing van duurzame technieken om het milieu minder te belasten en zorgen we er samen voor dat het centrum flink op de kosten van warm water kan besparen.

Help je mee om de weduwen van Srebrenica in hun laatste levensfase warmte, comfort en zorg te geven? Maak vandaag nog een donatie aan ons over.

Project in het kort