De coronacrisis heeft mensen in ontwikkelingslanden hard geraakt. We zijn dan ook blij met indrukwekkende hoeveelheid noodhulpprojecten die bij ons zijn ingediend om de gevolgen van de coronacrisis te bestrijden. Meer dan 200 projecten zijn in uitvoering of gaan binnenkort van start.

Vanwege dit overweldigende aantal hebben we besloten om vanaf 1 juni in een andere vorm door te gaan met de steun aan de coronaprojecten. Het speciaal opgerichte Wilde Ganzen Coronafonds gaat over in het reguliere fonds.

Heb je vragen over lopende projecten en fondsenwerving voor projecten die geraakt worden door de coronacrisis, dan kun je altijd bij ons terecht.

Neem contact op met je contactpersoon bij Wilde Ganzen voor meer informatie over de mogelijkheden.

Een coronamasker
Wilde Ganzen staat nog steeds voor je klaar.

Aanmelden van een coronaproject

Heb je een project waarmee je de gevolgen van de coronacrisis wilt tegengaan, dan kun je dat samen met je projectpartner bij ons blijven indienen. Er gelden de standaardvoorwaarden:

  • Wilde Ganzen steunt je project met 50% premie over het actieresultaat;
  • dit geldt voor projecten vanaf 5.000 euro;
  • het duurzaam versterken van lokaal initiatief is een belangrijk uitgangspunt.

Meer informatie over het aanmelden van een project vind je hier.

De reguliere financiering blijft natuurlijk gewoon doorgaan, om het lokale initiatief van aanpakkers te ondersteunen.

Wat een solidariteit!

De coronacrisis raakt ons allemaal. Maar de energie die naar boven is gekomen, heeft ons een heel warm gevoel gegeven. We hopen dat onze gezamenlijke inzet en solidariteit de gevolgen van de crisis verzachten in de gemeenschappen waar jullie partners actief zijn. We blijven alle aanpakkers graag volgen. Hieronder delen we daarom inspirerende verhalen van enthousiaste wereldverbeteraars en geven we tips en suggesties hoe je in deze moeilijke tijd geld op kunt halen.