Groep mensen in Afrika die omhoog kijken.

Webinar: hoe versterken we maatschappelijke organisaties in het zuiden?

13 januari 2020

Op 29 januari organiseert Wilde Ganzen samen met de Wereldbank (GPSA) een webinar over lokale zelfstandigheid in ontwikkelingssamenwerking. De webinar is in het Engels en is voor iedereen gratis online te volgen.

Waar gaan we het over hebben?

De wereld verandert. Het is voor maatschappelijke organisaties in het zuiden van de wereld steeds moeilijker om geld uit het buitenland aan te trekken. Het is daarom belangrijk dat deze organisaties zich leren aanpassen. Het lokaal aantrekken van fondsen is een van de oplossingen. Dit verbetert niet alleen de financiële duurzaamheid, het versterkt ook de positie van de organisaties in de eigen maatschappij.

Uit onderzoek blijkt dat organisaties die actief geld ophalen in eigen land, betere relaties hebben met de gemeenschappen waarvoor ze werken. Ook hebben ze een sterkere stem richting hun overheid. Maar zijn internationale organisaties wel klaar om hun vertrouwde manier van werken los te laten om deze organisaties zelfstandiger te maken?

Wie zijn de sprekers?

In het webinar gaan we met dit vraagstuk aan de slag. We beginnen met het in kaart brengen van de huidige situatie. Daarna geven de internationale sprekers praktische tips en vertellen ze over de concrete successen en uitdagingen in west- en oost Afrika. De sprekers op het webinar.

Wat is Change the Game Academy?

De Change the Game Academy is een initiatief van Wilde Ganzen dat lokale organisaties die willen inspelen op de veranderingen in de sector helpt. We doen dit door lokale organisaties te leren hoe ze zelf fondsen kunnen werven en de overheid kunnen beïnvloeden. Zo komt de verantwoordelijkheid voor armoedebestrijding te liggen waar deze thuishoort: bij overheden, de middenklasse en het bedrijfsleven in die landen zelf.

Hoe kan ik meedoen met de webinar?

Het webinar start op 29 januari om 14:00 Nederlandse tijd en duurt tot 15:30. 10 minuten voor aanvang kun je via de blauwe knop onderaan de pagina inloggen. Na afloop van de presentaties is er tijd voor vragen.

Start de webinar (29 januari, 14:00)

Je kunt de webinar ook volgen via je smartphone of tablet. Download hiervoor de Cisco Webex Meetings App (IOS) (Android) en gebruik de volgende gegevens om in te loggen:

room ID: 735 265 690
wachtwoord: c28k6n67

Let op! De linkt werkt nu dus nog niet. We zien je graag op 29 januari online!

Meer dan een van onze projecten helpen?

Steun het werk van Wilde Ganzen

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.