Na diverse omzwervingen in het buitenland keerden donateur Esther Keijbets en haar man Lars in februari 2014 weer terug op vaderlandse bodem. Samen met zoon Casper en dochter Sophie wonen ze nu in Ede. Op een avond ging de bel. Het was iemand van Wilde Ganzen met een goed verhaal.

Esther Keijbets

Lars was bekend met Wilde Ganzen, Esther niet: “Toen we nog in Groot-Brittannië en Duitsland woonden gaven we regelmatig aan goede doelen. Terug in Nederland hadden we ons nog aan geen enkele organisatie verbonden. Maar die avond hield de werver van Wilde Ganzen zo’n goed betoog over kleinschalige projecten en het effect van hun steun hier aan, dat ik direct besloot om donateur te worden.”

Als donateur bewust in het leven

Esther vindt het fijn om bewust te leven. Samen met haar gezin trekt ze vaak de natuur in om te wandelen en ze kweekt haar eigen groenten in haar moestuin. “Ik vind het belangrijk dat mijn kinderen weten hoe een tomaat groeit en dat melk van de koe komt en niet uit de supermarkt.” Elke werkdag reist ze van Ede naar de hoofdstad. De trein en pont over het IJ zijn altijd een welkom moment van de dag. “Tijdens het reizen heb ik even tijd voor mezelf, dan lees ik de krant en is er ruimte om te bezinnen. We hebben zo’n vol leven met twee kleine kinderen en fulltime banen; er is nu te weinig tijd voor bijvoorbeeld vrijwilligerswerk . Daarom vind ik het fijn dat ik als donateur toch mijn steentje bij kan dragen aan een betere wereld.”

Het is prettig dat mijn donatie snel wordt uitgegeven om het verschil te maken.

— Esther Keijbets

Concreet en snel

“Ik lees het donateursblad van Wilde Ganzen met veel interesse en er staan vaak suggesties in voor projecten waaraan ik iets extra’s wil geven. Zoals projecten voor goed onderwijs, die kinderen een uitweg bieden om uit de armoede te komen waarin ze opgroeien. Ik wil dat mijn gift écht effect heeft en ik weet dat dat bij Wilde Ganzen zo is. Het is een prettig idee dat mijn donatie snel wordt uitgegeven om het verschil te maken; dat het niet in een grote pot verdwijnt zonder dat je inzicht hebt waaraan het precies besteed wordt. Daarom steun ik Wilde Ganzen, zij geeft de waarborg dat mijn geld op de juiste plek terechtkomt.”