Harry van den Nouweland zag armoede van dichtbij door zijn vrijwilligerswerk in India. Hij steunt Wilde Ganzen al jaren als periodiek schenker. Daardoor is zijn gift volledig aftrek van de belasting. Zo is een donatie meer waard, zonder dat het meer kost.

“Afgelopen maand werd ik tachtig. Mijn hele werkzame leven ben ik verpleegkundige geweest en ik en daardoor zowat alle sectoren van de gezondheidszorg. Ik ben een doener en een avonturier. Mensen noemen mij soms een beetje eigenwijs. Zo ben ik zeven keer in India geweest. Ik wilde voelen het leven daar was ben gewoon met mijn rugzak het vliegtuig ingestapt. Soms bleef ik er wel drie maanden, net zo lang als mijn visum geldig was.

Moeder Teresa

Ik heb een tijdje in Calcutta gewerkt in een ‘stervenshuis’ voor dakloze mensen. Ik was daar terechtgekomen door gewoon aan te bellen bij de organisatie van moeder Teresa. Tijdens al mijn reizen ging ik in gesprek met de onaanraakbaren, de meest arme mensen van het land. Ik was nieuwsgierig hoe mensen in armoede leven en hoe we hun leven kunnen verbeteren. Voor deze groep is nauwelijks hulp, het is echt dagelijks overleven.

Nu ik oud ben, weet ik zeker dat de wereld de inbreng van doeners nodig heeft en dan met name van vrouwen. Zij moeten meer zeggenschap krijgen. Daarom steun ik graag projecten voor gelijke rechten en beter onderwijs. En natuurlijk projecten voor betere gezondheidszorg, ik blijf een verpleegkundige.

"Nu ik oud ben, weet ik zeker dat de wereld de inbreng van doeners nodig heeft en dan met name vrouwen"

In India heb ik met mijn eigen ogen gezien dat die kleine initiatieven echt werken. Ook al is de praktijk soms weerbarstig. Meisjes die naar school gaan, worden de doeners van de toekomst. Door onze financiĂ«le steun krijgen zij de mogelijkheden om deze wereld te verbeteren.”

Wil jij net als Harry periodiek schenken met belastingvoordeel?

Door jouw steun vast te leggen in een periodieke schenking is het gedoneerde bedrag fiscaal aftrekbaar. Jouw gift is dus meer waard, zonder dat het je meer kost!