Huib Povel won de prijsvraag uit het juninummer van ons Magazine. De slinger met vlaggetjes voor het 60-jarig jubileum van Wilde Ganzen werd 22,4 meter lang en Huib zat er met schatting van 22,5 meter vlakbij.

“Wilde Ganzen vind ik een hele sympathieke organisatie. Zelf ben ik actief bij de stichting Steunfonds Sahelprojecten, dus ik ken vooral de andere kant van het werk van Wilde Ganzen. Als zij hun goede naam aan een project verbinden, zorgt dat voor groot vertrouwen onder het Nederlandse publiek. Dat gun ik andere organisaties ook. Daarom ondersteun ik Wilde Ganzen zelf als donateur. Door mijn studie waterbouwkunde kreeg ik de kans stage te lopen in het buitenland. Zo kwam ik voor het eerst in Afrika, in Nigeria.

Wilde Ganzen vind ik een hele sympathieke organisatie. Zelf ben ik actief bij de stichting Steunfonds Sahelprojecten, dus ik ken vooral de andere kant van het werk van Wilde Ganzen.

— Huib Povel

Het gewaad dat ik op de foto draag komt¬†ook uit dat land. Toen ik op de TU Delft¬†werkte, kwam er een pater naar mij toe¬†die op dat moment in Mali werkte. Hij vroeg¬†of ik een oplossing wist voor het opslaan¬†van water. In het regenseizoen valt er veel¬†te veel water en in de droge maanden¬†verdampt alles en is er niets. Ik ben hem¬†gaan helpen met de aanleg van een dam.¬†Dat werd in 1976 mijn eerste project.¬†Sindsdien heb ik gewerkt aan tientallen¬†projecten. Meerdere daarvan werden¬†ondersteund door Wilde Ganzen.‚ÄĚ

Prachtige tijden

‚ÄúOp dit moment loopt er nog een project¬†waarbij we waterputten boren en¬†moestuinen aanleggen. Geen makkelijke¬†opgave hoor, de grond is meestal rots.¬†Gelukkig heb ik iemand in Burkina Faso¬†gevonden die ons helpt en het project straks¬†kan voortzetten. Samen met mijn vrouw¬†Mies heb ik prachtige tijden beleefd in¬†Afrika. Ieder jaar gingen we naar Mali en¬†later naar Burkina Faso. Terwijl ik samen met¬†de mensen uit de dorpen werkte aan de¬†aanleg en het onderhoud van dammen,¬†ging zij er als EHBO‚Äôer aan de slag. Haar¬†gezondheid laat haar nu helaas in de steek,¬†waardoor ze niet meer mee kan. Of ik zelf¬†ga stoppen? Ik ben nu 72 jaar en het werk¬†geeft me zoveel vreugde. We mogen nog¬†dienen en ik ben nog vitaal.‚ÄĚ